back

10 квітня 2017

Про весняний призов на строкову військову службу – на нараді у голови райдержадміністрації


Протягом квітня-травня триває весняний призов на строкову військову службу.

Співпраця відповідних структур, служб та влади в питанні організації та проведення призову в районі налагоджена. Та все ж є деякі проблемні моменти, які і розглянули 10 квітня на нараді під головуванням голови райдержадміністрації Олексія Мірошниченка. Нарада відбулась за участі заступників голови райдержадміністрації, представників місцевих правоохоронних органів, райвійськкомату, редактора районної газети «Маяк».

Районний військовий комісар Юрій Бойко окреслив ситуацію з організації проведення призову, явки призовників до райвійськкомату та визначив основні проблемні питання. Зокрема, найбільш гостро постає питання оповіщення військовозобов’язаних: значна частина призовників не проживають за місцем реєстрації, є факти ухилення від призову, невиконання посадовими особами органів місцевого самоврядування своїх функцій у рамках законодавства України про військову службу.

Відзначив Юрій Бойко і покращення ситуації з цього питання, чому сприяють опубліковані в районній газеті «Маяк» роз’яснення.

Прокурор Корюківського району Вадим Карась запропонував посилити роботу з поінформованості громадян щодо відповідальності за невиконання чинного законодавства, у тому числі посадовими особам органів місцевого самоврядування.

На нараді було спільно прийнято рішення щодо необхідності проведення широкої інформаційної кампанії з роз’ясненнями громадянам призовного віку, їхнім батькам та відповідальним особам щодо діючих норм законодавства та обов’язковості їх виконання.

Голова райдержадміністрації наголосив на необхідності поглиблення співпраці між відповідними структурами та координації спільних дій на вирішення проблемних питань.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва