back

07 квітня 2017

Про відновлювальне лікування за рахунок коштів Фонду


Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності розглядає забезпечення застрахованих осіб і членів іх сімей реабілітаційним санаторно-курортним лікуванням, як один із заходів по відновленню їх життєдіяльності та працездатності після перенесених важких хвороб.

Відповідно до ст. 29 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105-XІV на послуги з відновлювального лікування за рахунок коштів Фонду мають право усі застраховані особи (працюючі) та члени їх сімей (діти), у яких наявні показання і відсутні протипоказання для реабілітації.

Первинний медичний відбір застрахованих осіб або їх дітей, які мають потребу у подальшому долікуванні в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів, проводиться безпосередньо у відділеннях лікувально-профілактичних закладів лікуючим лікарем та завідуючим відділенням.

Допомога по тимчасовій непрацездатності надається за весь час перебування у санаторно-курортному закладі (з урахуванням часу на проїзд до санаторно-курортного закладу і у зворотньому напрямку у розмірах, встановлених Законом.

Путівки до реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів, придбані за кошти Фонду поділу не підлягають, передача їх іншій особі або зменшення терміну лікування забороняється. Термін реабілітаційного лікування – 24 дні. Путівка видається одній і тій же застрахованій особі один раз на рік.

Корюківською центральною районною лікарнею на 2017 рік замовлено 12 путівок на відновлювальне лікування в реабілітаційні відділення санаторно-курортних закладів за профілями захворювань:

-відновлювальне лікування після оперативного втручання на органах травлення;

-відновлювальне лікування після ортопедичних операцій;

-відновлювальне лікування після гострих цереброваскулярних порушень;

-відновлювальне лікування порушень обміну речовин;

-медико-психологічна реабілітація постраждалих учасників АТО.

На даний час в наявності є путівки на відновлювальне лікування:

Назва санаторію Профіль захворювання Термін заїзду Лікувально-профілактичний заклад, який видає путівку
«Карпати» Відновлювальне лікування після гострих цереброваскулярних порушень 24.06.2017 Корюківська центральна районна лікарня
Голова відбіркової комісії
Балюта Г.А.
"ім.Пирогова" Відновлювальне лікування після ортопедичних операцій 04.05.2017

Пропонуємо застрахованим особам скористатись правом на послуги з відновлювального лікування за кошти Фонду.

За роз’ясненнями та консультаціями просимо звертатись за телефонами: м. Корюківка 3-12-36, 3-12-38.



Директор Корюківської міжрайонної виконавчої дирекції
Чернігівського обласного відділення ФСС з ТВП
Єрмоленко Т.О.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва