back

05 квітня 2017

«З любов’ю до життя»


Під таким девізом живуть у мистецтві ветерани праці ПАТ «Слов’янські шпалери – КФТП».

Сьогодні в Корюківському історичному музеї відбулась презентація виставки робіт колишніх працівників найбільшого в районі підприємства. Захід, присвячений 30-річчю створення районної організації ветеранів України, відвідали як самі автори творчих доробків, так і небайдужі корюківчани.

Директор музею Людмила Бабич розповіла про підготовку до виставки, про невпинне бажання первинної ветеранської організації подарувати містянам і гостям позитивні враження від творчості.

Тут представлені різні жанри мистецтва: живопис, судномоделювання, різьблення по дереву, і, безперечно, найбільш поширена на теренах Корюківщини вишивка: бісером та хрестиком.

Вразили гостей заходу роботи 94-річної корюківчанки Валентини Нафтольської, яка й дня не може прожити без виготовлення своєрідних картин з підручних матеріалів, які частіше за все є продукцією КФТП.

Особливе захоплення викликала робота, виконана досить новою технікою – алмазною вишивкою.

Голова первинної організації ветеранів праці ПАТ «Слов’янські шпалери – КФТП» Зінаїда Калініченко привітала колег з презентацією, подякувала за наполегливість та активну життєву позицію.

Більш детально про роботи майстрів народно-прикладного мистецтва розповіла Ольга Яковець, яка також багато років віддала роботі на підприємстві, а тепер активно включилась у суспільну діяльність.

Живописні картини Станіслава Тройни та Володимира Гуріна, парусні судна Володимира Скрипки, вироби з дерева Леоніда Ковальчука, вишиті рушники, скатертини, картини та сукні Валентини Бужинської, Ніни Власенко, Віри Акусок, Антоніни Устименко, Людмили Симоненко, Ірини Бодрієнко, Людмили Лапітан, Наталії Ворошило та ще близько 10-ти творчих особистостей прикрасили виставкові зали музею.

Робота ця дуже кропітка, потребує бажання і терпіння, - зауважила, звертаючись до присутніх, головний бухгалтер ПАТ «Слов’янські шпалери – КФТП» Ірина Кугук. Вона подякувала ветеранам праці за можливість доторкнутись до прекрасного і надихнутись на творчість. Від підприємства автори робіт отримали солодощі.

До речі, творчістю займаються не лише ті, хто пішов на заслужений відпочинок. На виставці були роботи радника голови наглядової ради підприємства Наталії Кононової та нинішніх працівників.

Значимість подібних демонстрацій талантів наших земляків відмітив відомий місцевий художник Валерій Козій. Він також відзначив достатньо високий рівень виконання цих робіт і побажав авторам натхнення на нові ідеї.

Від імені районної організації ветеранів України подякувала організаторам виставки Валентина Погребна.

Усі бажаючі могли ближче ознайомитись з роботами та поділитись досвідом щодо техніки їх виконання.

Виставка в музеї діятиме протягом трьох тижнів.

  • Переглянути фото робіт



    Сектор інформаційної діяльності
    та комунікацій з громадськістю
    апарату райдержадміністрації

  • вапр
    ууц
    цуе
    еку
    паврва