back

04 квітня 2017

Про забезпечення деяких категорій інвалідів санаторно-курортними путівками


Урядом прийнято постанову КМУ №110 від 1 березня 2017 року, якою затверджений Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення деяких категорій інвалідів санаторно-курортними путівками.

Порядком передбачено, що з 2017 року діятиме новий механізм оплати послуг із санаторно-курортного лікування для учасників антитерористичної операції, інвалідів загального захворювання та інвалідів з дитинства, у тому числі інвалідів з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку. Він передбачає укладання трьохсторонньої угоди між санаторно-курортним закладом, особою та управлінням соціального захисту населення. При цьому кожному буде забезпечено право самостійного вибору санаторно-курортного закладу для оздоровлення чи відпочинку.

Для одержання путівки необхідно подати до управління соціального захисту населення заяву та медичну довідку закладу охорони здоров’я за формою N 070/о. Після закінчення строку дії зазначеної медичної довідки, але не рідше ніж один раз на три роки, подається нова медична довідка. У разі неподання такої довідки особа, яка понад три роки перебуває на обліку для забезпечення санаторно-курортною путівкою, знімається з обліку.

Санаторно-курортний заклад надає управлінню соціального захисту населення підтвердження про наявність ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики, гарантійний лист про згоду на лікування за відповідним профілем.

У разі отримання від санаторно-курортного закладу, обраного особою, відмови у її прийнятті на санаторно-курортне лікування управління соціального захисту населення інформує про це особу та пропонує їй обрати інший заклад.

Гранична вартість путівки, на яку можуть розраховувати учасники антитерористичної операції, інваліди загального захворювання та інваліди з дитинства, у тому числі інваліди з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку при виборі санаторію визначається щороку Мінсоцполітики за погодженням з Мінфіном.



За повідомленням
управління соціального захисту населення райдежрадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва