back

31 березня 2017

Легалізація праці – запорука соціальної захищеності найманих працівників


Про це йшла мова під час засідання районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення, яке відбулось 30 березня в райдержадміністрації.

Захід пройшов під головуванням в.о. голови райдержадміністрації Анжели Ющенко, яка наголосила на тому, що в результаті забезпечення мінімальної заробітної плати на рівні 3200 гривень зросла соціальна захищеність працівників, особливо тих, хто отримував зарплату в мінімальному розмірі. Але не всі роботодавці добросовісно віднеслися до запровадження нового рівня мінімальної заробітної плати та інших норм трудового законодавства, хоча за недотримання цих вимог збільшено фінансову відповідальність роботодавців (джерело: Управління Держпраці у Чернігівській області)

Начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Олена Янченко проаналізувала стан виплати заробітної плати в розрізі суб’єктів господарювання за результатами січня-лютого поточного року, які виплачують її в розмірі, менше законодавчо встановленої мінімальної.

Завідувач сектору статистики у Корюківському районі Тамара Корень проінформувала про порядок організації статистичних спостережень у 2017 році в сфері оплати праці.

За результатами обговорення прийняті рішення щодо подальшого моніторингу стану оплати праці працівників та легалізації праці в районі, проведення роз’яснювальної роботи з роботодавцями та вжиття заходів до недобросовісних роботодавців, які використовують нелегальну працю.



За інформацією
відділу економічного розвитку,
торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва