back

06 березня 2017

Профорієнтація молоді на здобуття актуальних професій - одне з пріоритетних завдань сьогодення


Для успішного виконання Плану заходів з реалізації Програми професійної орієнтації молоді на здобуття актуальних на ринку праці професій та спеціальностей у 2017-2018 роках Корюківський районний центр зайнятості ініціював та провів 27 лютого нараду за участю начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Корюківської міської ради Ірини Наумчик, начальника відділу освіти Корюківської районної державної адміністрації Олени Дзюби, начальника сектору у справах сім’ї, молоді та спорту Корюківської районної державної адміністрації Наталії Барабаш.

Заступник директора Корюківського РЦЗ Олена Тихоновська доповіла присутнім про місце молоді на ринку праці, про ситуацію на ринку праці району що супроводжується низькою якістю робочої сили та дефіцитом робочих кадрів, про фактори, що впливають на вибір молоддю професій, зазначивши, що професійна орієнтація молоді повинна стати дієвим засобом у формуванні трудових ресурсів України. Тому сторонам діалогу потрібно налагодити тісну співпрацю з питань соціальної взаємодії щодо створення передумов для професійної самореалізації молоді та запобігання молодіжному безробіттю шляхом проведення системної роботи з професійної орієнтації учнівської молоді.

Про стан профорієнтаційної роботи з шкільною молоддю в поточному навчальному році розповіла учасникам наради заступник начальника відділу надання соціальних послуг Корюківського РЦЗ Олена Ковальчук.

Результатом наради є розроблена стратегія співпраці сторін діалогу – визначена тематика, перелік профорієнтаційних заходів та графіки їх проведення.



За інформацією
районного центру зайнятості

вапр
ууц
цуе
еку
паврва