back

21 лютого 2017

Революція Гідності. Небесна Сотня


Під такою назвою 20 лютого відбулась зустріч у Корюківському історичному музеї, присвячена вшануванню учасників Революції Гідності та пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Участь у заході взяв в.о. голови райдержадміністрації Володимир Полубень.

На ініційовану працівниками зустріч були запрошені корюківчани-учасники Революції Гідності, учні Корюківської гімназії, члени громадських організацій, небайдужі громадяни.

Директор музею Людмила Бабич нагадала присутнім хронологію подій на Майдані Незалежності 2013-2014 років. Супроводжуючи свою розповідь фото- та відеоматеріалом, вона акцентувала увагу на основних подіях, що стали початком Євромайдану та протистоянь силовиків і протестувальників.

Своїми спогадами про перебування в епіцентрі подій поділились учасники Революції Гідності, корюківчани: Леонід Неживий, Анатолій Савченко, Тарас Баїк, Сергій Доропій.

У їхніх згадках не одноразово звучали вислови про патріотичних дух Майдану, про організацію роботи наметових містечок, про спільну ідею українського народу. Все це свідки подій в столиці України підтверджували власними фотографіями, яких чимало привезли з собою.

Учасників заходу виступаючі закликали берегти світлу пам’ять Героїв Небесної Сотні, які стали символом незламності українського народу у своєму прагненні бути вільними і стати повноправними членами європейської родини.

Авторськими поетичними рядками голови молодіжної ради при міській раді Андрія Барабаша та керівника ГО «Медіа-центр «Свобода слова нового століття» Віктора Божка про Революцію та її Героїв закінчилась зустріч у музеї.

Пам’ять Героїв Небесної Сотні вшанували хвилиною мовчання.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва