back

02 лютого 2017

Про підсумки роботи Корюківської міжрайонної виконавчої дирекції за 2016 рік


Корюківською дирекцією підведено підсумки роботи за фінансовий 2016 рік, яка спрямувалась на забезпечення надання соціальних виплат застрахованим особам та на контроль за правильністю використання страхових коштів на підприємствах, в установах, організаціях, у фізичних осіб підприємців у відповідності до вимог Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 року № 1105 – XIV.

Станом на 01.01.2017 року на обліку в дирекції перебувало 3615 страхувальників, в тому числі 1960 фізичних осіб – особисто, які з 01.01.2016 року набули права на матеріальне забезпечення та соціальні послуги за рахунок коштів Фонду.

Фінансові показники за 2016 рік є позитивними.

Доходна частина Тимчасового розпису становить на 69,1 тис. грн., що в 2,5 рази більше плану.

Виконання планового показника по статті «Інші надходження» забезпечено за рахунок контрольних заходів, які проводились спеціалістами дирекції. Проведено 145 перевірок щодо правильності нарахування обліку, використання страхових коштів страхувальниками, в тому числі: 99 планових перевірок, 46 позапланових. Сума коштів Фонду охоплена контрольними заходами складає 11 085,5 тис. грн.

За результатами проведених перевірок по 55 страхувальниках прийнято рішення про повернення коштів Фонду та застосування фінансових санкцій за порушення законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності на суму 69,0 тис. грн., кошти перераховано Фонду в повному обсязі.

Витратна частина бюджету, склала 8 514,3 тис. грн.

Загальна сума нарахованих страхувальниками допомог, яка була спрямована на соціальний захист застрахованих осіб та членів їх родин складає 7 803,3 тис. грн. Питому вагу складають витрати на виплату допомоги по тимчасовій непрацездатності сума витрат по цій статті складає 5 877,6 тис. грн., витрати по вагітності та пологах складають 1 881,8 тис. грн., витрати на поховання складають 44,0 тис. грн.

У 2016 році збільшився розмір середньоденної допомоги по тимчасовій непрацездатності на 18,87 грн., по вагітності та пологах на 7,21 грн., що пов’язано, зі збільшенням розміру заробітної плати та нарахуванням індексації.

Загальна кількість оплачених днів в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зменшилась по тимчасовій непрацездатності на 7 334 дні та складає 51 343 днів, по вагітності та пологах на 5590 днів та складає 24 006 днів.

Для надання матеріального забезпечення застрахованим особам спеціалістами дирекції протягом року опрацьовано 2 220 заяв-розрахунків страхувальників, фінансування по яких проводилося в повному обсязі та без затримок. У звітному періоді страхувальникам профінансовано коштів для виплати матеріального забезпечення застрахованим особам на суму 7 766,4 тис. грн.

Питання своєчасності надання заяв-розрахунків страхувальниками та проведення ними розрахунків по листках непрацездатності з застрахованими особами, знаходиться на особливому контролі дирекції.

При прийомі заяв-розрахунків постійно проводилась робота по виявленню зловживань при наданні допомоги по тимчасовій непрацездатності застрахованим особам по листках непрацездатності, що пов'язані з невиробничими травмами. За 2016 рік по 383 страхових випадках проведено заходи реагування, у 3 страхувальників упереджено неправомірне віднесення витрат за рахунок коштів Фонду за 33 дні на суму 5,8 тис. грн. (травми отримані в стані алкогольного сп'яніння).

Протягом 2016 року за рахунок коштів Фонду 19 застрахованих осіб отримали реабілітаційне (відновлювальне) лікування в умовах санаторно-курортних закладів України за профілями захворювань після оперативного втручання на органах травлення, після ортопедичних операцій, після гострих цереброваскулярних порушень, після гострого інфаркту міокарда, операцій на серці та магістральних судин, порушень обміну речовин. Лікувально-профілактичними закладами замовлено путівки на 2017 рік на відновлювальне лікування застрахованих осіб і членів їх сімей (дітей). Прогнозна кількість осіб, яких у наступному році планується забезпечити реабілітаційним лікуванням в умовах санаторно – курортних закладів згідно поданих заявок складатиме 57 чоловік.

З представниками страхувальників проведено 11 семінарів – навчаннь в яких взяли участь 493 фінансових працівників, голів комісій (уповноважених) із соціального страхування підприємств, установ, організацій на них розглядались питання про зміни у законодавстві та практичне застосування норм чинного законодавства в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, про роботу комісії (уповноваженого) із соціального страхування.

Протягом 2016 року до міжрайонної виконавчої дирекції звернулося 146 громадян із них усно 107 осіб, на особистий прийом 39 осіб.

Звернення були по питаннях нарахування та виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності - 83, допомоги по вагітності і пологах - 32, на поховання - 8, забезпечення застрахованих осіб реабілітаційним лікуванням – 17 та інші питання - 6, по всіх питаннях надані роз’яснення згідно законодавства.

Дирекція продовжує працювати над актуальними питаннями у сфері соціального страхування, спеціалістами дирекції постійно надаються консультації та роз’яснення страхувальникам, щодо застосування норм законодавства в частині соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.


Директор Корюківської міжрайонної виконавчої дирекції
Чернігівського обласного відділення Фонду
Єрмоленко Т.О.
вапр
ууц
цуе
еку
паврва