back

01 лютого 2017

Творчість, як поклик душі: у музеї відбулась презентація виставки «Корюківські барви»


Вже більше 10 років діє при територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Корюківської райдержадміністрації творчий клуб ветеранів «Чорнобривці», який очолює соціальний працівник терцентру Надія Горна. 17 пенсіонерів - членів клубу залюбки збираються щочетверга, щоб поспілкуватись, а головне – надихнути одне одного на нові творчі ідеї.

Сьогодні в Корюківському історичному музеї відбулась презентація виставки робіт членів клубу, на яку зібралось чимало поціновувачів рукодільної творчості. Відкрила захід директор музею Людмила Бабич, яка розповіла про підготовку виставки та її основні роботи.

Директор територіального центру Тетяна Штикова розповіла історію створення гуртка за інтересами, про його розвиток, якому значно сприяє районна організація ветеранів України.

Своїми враженнями від перебування в клубі ділились його учасники: Валентина Більченко, Олександра Попель, Анелія Чорна. Кожна з жінок вкладає у свою роботу частину душі, що прослідковується і в картинах, вишитих бісером, і у вишиваних рушниках, декоративних подушках та скриньках, глечиках, оздоблених технікою «декупаж».

Вражені від побаченого, дякували за позитив, творчість та активну життєву позицію учасницям творчого гуртка: заступник голови райдержадміністрації Володимир Полубень, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Юлія Сита, голова ради районної організації ветеранів України Валентина Погребна. А місцева поетеса Любов Грищенко навіть присвятила таланту й умінню майстринь власний вірш.

Цікаво щоб на пенсії нам жити,

Потрібно друге дихання відкрити.

І до душі прислухатися треба,

Всміхнутись сонечку ясному й небу.

У тебе точно є талан, мій друже.

Він просто десь сидить далеко дуже.

Раніше просто ніколи було,

Робота, діти і батьки й село.

Коли пенсіонерами вже стали,

Із дна душі ми іскорку дістали,

Її вогнем від серця запалили,

І всі свої захоплення відкрили,

До них іще додали свої руки,

Щоб їм на пенсії не знати скуки.

Так як жінки оці красиві і умілі,

Вони знайшли рукам і серцю діло.

Бо українська жінка берегиня,

Колгоспниця вона, а чи княгиня.

І розумом і серденьком багата,

І пісня і душа її крилата.

А вироби оці, ну просто диво,

І витончені всі вони й красиві.

Поліський край тут широко відкрився,

І в наших «Чорнобривцях» відродився.

Отож творіть і серцем і душею.

Живіть без ліків творчістю своєю.

(Любов Грищенко)


Усім, хто долучається до створення прекрасного, бажали подальших творчих здобутків, міцного здоров’я і наснаги на поповнення фонду клубу новими доробками.

Учасники презентації оглянули виставку, а бажаючих спробувати себе в рукоділлі, запрошували до клубу «Чорнобривці», який знаходиться за адресою: вул.Вокзальна, 2 (щочетверга, з 12.00 до 15.00 год)

Виставка діятиме в музеї до 17 лютого.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва