back

31 січня 2017

Загострення ситуації на Донбасі – одна з головних тем переговорів Президента України і Канцлера Німеччини


На спільній з Федеральним канцлером зустрічі з представниками ЗМІ, Президент Петро Порошенко поінформував, що за вчорашній день під час загострення ситуації на Сході України загинуло п’ять українських військових, а 12 – зазнали поранення. Президент також повідомив, що сьогодні зранку ще двоє солдат віддали своє життя захищаючи територіальну цілісність нашої держави і п’ятеро отримали поранення. При цьому він наголосив, що обстріл вівся з артилерійських систем, які були встановлені російськими бойовиками у житлових районах Донецька і Ясинуватої для того, щоб українські військові не мали можливості здійснити вогонь у відповідь.

«Це варварські методи ведення вогню. Ми негайно поінформували та залучили ОБСЄ», - сказав Петро Порошенко. Він також зазначив, що російська сторона відмовилася реагувати і на запити української сторони, і на запити ОБСЄ.

Президент висловив переконання в необхідності спільних об’єднаних дій задля мотивування російської сторони «бути за столом переговорів та виконувати Мінські домовленості в повному обсязі, в першу чергу їх безпековий компонент, і припинити вбивства, в тому числі і мирного населення на Донбасі».

В свою чергу, Федеральний канцлер Німеччини підкреслила, що сьогодні під час переговорів з Президентом України буде приділена значна увага загостренню ситуації на лінії розмежування на Сході України та необхідності виконання Мінських домовленостей.

«За останні години, ми знову дізналися, що режиму припинення вогню фактично не існує, що знову гинуть солдати. Ситуація на лінії розмежування викликає занепокоєння. За даними ООН, до цього моменту у цьому конфлікті загинуло близько 10 тис. людей. Ми повинні зробити все, на основі того, що маємо, а саме на основі Мінських домовленостей, щоб втілювати їх», - сказала Ангела Меркель.



Прес-служба Президента України

вапр
ууц
цуе
еку
паврва