back

26 січня 2017

Про нове в законодавстві щодо держслужби та місцевого самоврядування – на нараді-навчанні


Сьогодні для державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування було проведено нараду щодо роз’яснення новацій законодавства у відповідних сферах.

Розпочав захід керівник апарату райдержадміністрації Олександр Безнісько, який зауважив на важливості дотримання посадовими особами органів місцевої влади чинного законодавства України.

Про ІІ етап електронного декларування доповіла завідувач юридичного сектору апарату райдержадміністрації Тетяна Спускан. Вона, зокрема,окреслила коло осіб, які, відповідно до чинного законодавства є суб’єктами декларування. Окрім іншого, Тетяна Спускан акцентувала увагу присутніх на відповідальності, що настає у разі неподання декларації або внесення до неї недостовірної інформації.

Щодо інновацій в нарахуванні заробітної плати у зв’язку з підвищенням з 1 січня 2017 року мінімальної, роз’яснення надала головний спеціаліст відділу бухгалтерського обліку та звітності апарату райдержадміністрації Оксана Кугук. На конкретних прикладах вона надала роз’яснення щодо особливостей нарахування заробітної плати працівникам, з урахуванням нового в законодавстві про оплату праці.

Про Порядок визначення спеціальних вимог щодо осіб, які претендують на зайняття посад державної служби категорії «Б» та «В», який затверджено наказом Національного агентства України з питань державної служби №72 від 06.04.16, доповіла начальник відділу управління персоналом апарату райдержадміністрації Ірина Нога.

Учасники наради отримали відповіді на поставлені запитання щодо застосування в роботі нових норм законодавства.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва