back

24 січня 2017

Корюківщина долучилась до відзначення Дня Соборності України


В історії становлення незалежності і соборності України особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з’єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Української Народною Республікою прийнято відзначати як свято – День Соборності України. До цієї дати у центральній бібліотеці було проведено історико-літературну композицію «Собор свободи серце зігріва», під час якої звучали вірші про Україну, про державність і соборність. Історична довідка нагадала про події 1918-1919 років, документально підтверджені відеоматеріалами. Була також презентована виставка-хроніка «Зустрічала Україна свято волі».

У рамках відзначення знаменної дати учні 8-В класу ЗОШ№1 були запрошені в районну дитячу бібліотеку, щоб здійснити історико-пізнавальний екскурс «Ми єдині – в цьому сила». Учасники заходу перегорнули сторінку з історії державотворення – боротьбу українського народу за соборність своїх земель.

Бібліотекар розповіла про події 22 січня 1919 року, які відбувалися на площі перед Київською Софією, проголошення Акту Злуки УНР та ЗУНР в одну самостійну соборну державу. Учні переглянули документальні кадри цих подій та згадали видатних українців, які боролися за незалежність, соборність, державність України.

Вихованці гуртків ЦДЮТ перевіряли свої знання з історії своєї країни під час літературно-історичної гри «Маленькі патріоти великої країни». Учні також переглянули відео презентацію про історію святкування Дня Соборності, який і зараз відзначається як велике державне свято.

Такі заходи допомагають формувати у юних українців національну свідомість, любов до Батьківщини, бути патріотами своєї країни.

Долучилась до відзначення Дня Соборності і Наумівська бібліотека-філія №16, де пройшов поетичний альбом «І прапори злоті та сині під Пісню Дзвонів піднялись…». У ході проведення свята презентована виставка-огляд та проведена зустріч-бесіда за круглим столом «…І обнялися береги одного вічного народу». Фінальною нотою був флеш-моб «Ми єдина країна - Україна!» під супровід Гімну України, який виконували учасники заходу.

У Корюківській гімназії пройшов тематичний захід, де учні ознайомились з мальовничими куточками та визначними місцями України



За повідомленням
відділів освіти; культури і туризму райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва