back

23 січня 2017

Делегація з Корюківки взяла участь у щорічних зборах Чернігівського земляцтва в м.Києві


Вже традиційними стали збори Чернігівського земляцтва, що проходять у столиці. На зустрічі з земляками побувала й делегація з Корюківки, на чолі з головою райдержадміністрації Олексієм Мірошниченком. До участі в заходах приєднався також голова Корюківської міської ради Ратан Ахмедов.

Учасники урочистостей ознайомилися з міні-виставками провідних музеїв і митців, творами народних майстрів та аматорів мистецтва Чернігівщини, заслухали виступ народного артисто України, кобзаря Василя Нечепи та переглянули документальний фільм «Наш час», який продемонстрував діяльність земляцтва та його осередків протягом минулого року й розповів про вихідців із Чернігівської області, які волею долі вкоренилися у столиці, але продовжували і продовжують сприяти духовному і культурному розвитку своєї малої батьківщини.

Також земляки-чернігівці вшанували світлу пам'ять тих, хто поклав своє життя на вівтар боротьби за волю і незалежність рідного краю та соборність Української держави.

З вітальним словом виступили, зокрема, голова товариства «Чернігівське земляцтво» Віктор Ткаченко, голова обласної ради Ігор Вдовенко, перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич. Вони ж, за доброю традицією, урочисто підписали угоду, засвідчивши своє прагнення й надалі поглиблювати тристоронню співпрацю для розв’язання актуальних питань економічного й соціально-культурного життя області, пропагування духовних надбань Сіверського краю.

Після цього тепле й дружнє спілкування земляків продовжилося у символічних куренях. З побажаннями міцного здоров’я, щастя, благополуччя та сімейної злагоди корюківчани щиро привітали земляка, уродженця села Жукля, керівника Корюківського відділення земляцтва Василя Устименка, якому 18 січня виповнилось 80 років.


  • Переглянути більше фото

  • вапр
    ууц
    цуе
    еку
    паврва