back

05 грудня 2016

Олексій Мірошниченко: «Волонтерство – це поклик душі, важлива складова розвитку громадянського суспільства»


У будь-якому суспільстві завжди є ті громадяни, які потребують допомоги і ті, які готові цю допомогу надавати. Саме таким, небайдужим жителям Корюківщини був присвячений захід, який відбувся в райдержадміністрації 2 грудня, напередодні Міжнародного дня волонтерів.

На зустріч з місцевими волонтерами були запрошені представники районної влади, громадських організацій, керівники районних відділів, служб, управлінь, представники народного депутата України Анатолія Євлахова.

Розпочинаючи захід, голова райдержадміністрації привітав усіх, хто так чи інакше відчуває потребу допомагати іншим, хто за покликом серця завжди готовий підтримати ближнього. Відзначаючи вагомий внесок волонтерів району в допомогу українській армії та кожному військовослужбовцю окремо, очільник району також відмітив активну участь у цьому процесі молоді та школярів. Олексій Мірошниченко подякував усім, хто робить хоча б найменший внесок у спасіння інших: громадським організаціям, учнівським і педагогічним колективам, підприємствам, установам і організаціям, жителям району.

До привітань приєднався заступник голови районної ради Віктор Чернуха, відмітивши важливість усіх напрямків волонтерства, які в нашому районі, завдяки наполегливості та самовідданості небайдужих громадян, умінні організувати навколо себе однодумців, знаходяться на належному рівні.

Далі захід продовжився у форматі вільного, неформального спілкування, де кожен мав змогу висловити свої думки та пропозиції, окреслити проблеми.

Голова ради районної організації «Корюківська спілка воїнів-учасників АТО» Сергій Милейко подякував присутнім за підтримку у вирішенні проблем військовослужбовців, за надання посильної допомоги. Він окреслив основні напрями діяльності спілки та озвучив ряд актуальних питань у роботі волонтерської групи організації. Зокрема, було піднято питання фінансування діяльності спілки, допомоги сім’ям загиблих військовослужбовців, організації пільгового перевезення учасників АТО в межах району. Роз’яснення надала начальник фінансового управління райдержадміністрації Валентина Єременко, а голова райдержадміністрації зауважив, що ці питання знаходяться на контролі, районна влада працює над їх вирішенням.

Одним із найбільш важливих проблем, піднятих спілчанами-учасниками АТО є соціалізація демобілізованих у суспільстві, підтримка їх у процесі адаптації до мирного життя. Згадану проблему підтвердили і фахівці районного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, військовий комісар райвійськкомату Юрій Бойко. У ході обговорення питання всі присутні дійшли спільного висновку, що психологічна реабілітація в цьому разі є необхідною складовою в процесі відновлення морального стану учасника бойових дій.

Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Світлана Самсон доповіла, що державою забезпечуються такі курси реабілітації та санаторно-курортного лікування, і закликала учасників АТО звертатись в управління за путівками. Існують реабілітаційні центри в області та по всій Україні, які готові безкоштовно надавати допомогу таким бійцям.

Узагальнюючи обговорене питання, Олексій Мірошниченко зазначив, що для кращої адаптації військовослужбовця слід одразу залучати його в районну спілку, надавати роз’яснення з приводу його прав та соціальних гарантій. А заступник голови районної ради, відмітивши значний внесок волонтерів у допомозі армії на сході країни, закликав зосередити більшу увагу на підтримці демобілізованих вдома.

За взаємодію та всіляку підтримку в розвитку волонтерського руху подякувала присутнім голова районної організації Товариства Червоного Хреста в Україні Юлія Добролюбова.

Учасниками зустрічі також було підтримано пропозицію голови міської молодіжної громадської організації «Альтернатива» Володимира Онищука створити в районній газеті «Маяк» постійну спеціальну рубрику з повідомленнями про права та можливості демобілізованих захисників України.

На завершення зустрічі голова райдержадміністрації закликав усіх присутніх до співпраці, налагодження взаємодії та скоординованості дій, з метою ефективного та своєчасного реагування на проблеми громадян і надання якісної підтримки й допомоги потребуючим.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва