back

01 грудня 2016

ВІЛ/СНІД: передбачити, уникнути, не захворіти…


1 грудня Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Відомий факт, що дане захворювання розповсюджується серед усіх верств населення. Більше не існує поняття «група ризику», а під загрозу може потрапити кожен…

У нашому районі тестувати на ВІЛ – інфекцію почали з 2001 року. З того часу до сьогодні виявлено 66 ВІЛ-інфікованих осіб. З них 38 – чоловіків, 28 – жінок; 43 особи – проживають у місті; 23 – у селі. 2 дітей мають статус ВІЛ – інфікованих. З початку 2016 року виявлено 5 дорослих ВІЛ - інфікованих: з них 3 – чоловіки, 2 – жінки; 4 – жителі села, 1 – житель міста.

Дітей, хворих на ВІЛ, у 2016 році не виявлено. З 2001 року 16 людей померло від недуги. Отже, проблема ВІЛ/СНІДу в нашому районі актуальна.

Напередодні Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, Корюківський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організував інформаційну кампанію, направлену на профілактику небезпечного захворювання серед учнів старших класів шкіл та молоді міста. Центр виготовив та розмістив у фойє шкіл плакати з статистичними даними про хворих на ВІЛ/СНІД в районі, на сторінці центру в соціальній мережі розміщено буклети відповідної тематики, а ще особливістю цьогорічної інформаційної кампанії стало проведення заходу на тему: «ВІЛ/СНІД: передбачити, уникнути, не захворіти» в форматі інтелектуальної гри, де діти завдяки кмітливості та знанням отримали грошові призи та солодощі від центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

В ході заходу були розповсюджені червоні стрічки, як міжнародний символ боротьби зі СНІДом.

Не секрет, що інколи ми легковажно ставимося до власного здоров’я, а Всесвійтній день боротьби зі СНІДом – це привід замислитись над проблемою збереження власного здоров’я.



Підготовлено Корюківським районним центром соціальних
служб для сім’ї, дітей та молоді

вапр
ууц
цуе
еку
паврва