back

01 грудня 2016

Інвалідність - це не вирок


За рішенням Генеральної Асамблеї ООН 3 грудня щорічно, починаючи з 1992 року, світова громадськість відзначає Міжнародний день інвалідів. Безумовно, цей день не є святковим. Це нагадування всім про обов’язок перед людьми з обмеженими фізичними можливостями, про захист та підтримку їх у цей непростий час, про забезпечення їм гідного рівня життя, підвищення поінформованості суспільства щодо їхніх проблем.. Інваліди – це не просто категорія людей. Це окремі життя. Окремі нещасні випадки, трагедії.

В тому, що здорова людина в одну мить стає калікою, важко знайти винного. І це може трапитись з кожним, про це необхідно пам’ятати. Задача відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Менському районі своєчасно прийти на допомогу. Працівники Фонду, в разі настання виробничого травматизму, поруч з самого першого дня (під час розслідування нещасного випадку) і весь час, визначений МСЕК.У відділенні виплати та соціальні послуги на сьогоднішній день надаються 252 потерпілим на виробництві та 13 утриманцям. З них майже 60% мають інвалідність. Кожного з них ми знаємо поіменно, знаємо їх потреби. Відділення виконавчої дирекції Фонду в Менському районі обслуговує потерпілих на виробництві, що проживають на території Менського, Корюківіського та Сосницького районів.

Загалом Фонд надає 24 види послуг. Це і щомісячна грошова сума в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого, виплати особам, які мають на це право в разі втрати годувальника, відшкодування по тимчасовій втраті працездатності, витрати на поховання,одноразові виплати. За 9 місяців цього року виплачено майже 2,5 млн. грн. Але Фонд не тільки відшкодовує , але й намагається максимально відновити здоров’я потерпілих на виробництві. Широкий спектр медичних послуг включає лікування, оплату виробів медичного призначення, медикаментозних препаратів, технічних засобів реабілітації, санаторно – курортне лікування та реабілітацію, оплату доглядів за потерпілим та інше.

Відділенням за 9 місяців були надані медико-соціальні послуги на суму 154 тис. грн. Ми працюємо з людьми, у яких обмежені можливості. І від нас залежить розширити їм можливості, надати шанс для повноцінного життя. Надання їм щоденної підтримки, й допомоги — реальний вияв милосердя, людяності та любові до ближнього.


Начальник відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування
від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України
в Менському районі
Коваленко Г.В.
вапр
ууц
цуе
еку
паврва