back

21 листопада 2016

Україна гідна свободи!


Під таким гаслом 19 листопада в читальній залі центральної бібліотеки відбулась слайд-бесіда «Майдан змінив і нас з тобою». Захід пройшов напередодні найбільш значущих свят в історії незалежної України – Дня Гідності та Свободи.

Рівно три роки тому, 21 листопада 2013 року, на головній площі Києва почали з'являтися перші намети протестуючих, після того як чинний на той момент уряд прийняв рішення призупинити процес євроінтеграції України. Події Євромайдану 2013-2014 рр. довели прагнення українців до демократії і отримали назву Революції Гідності.

До цієї дати в читальній залі центральної бібліотеки з 15 по 22 листопада діє виставка-портрет «Вільні творять майбутнє», де зібрані друковані матеріали про учасників Майдану.

Під час слайд-бесіди «Майдан змінив і нас з тобою», користувачі бібліотеки пройшли етапами Єврореволюції, згадали основні події тих 94 днів боротьби українського народу проти режиму, переконалися що Майдан Незалежності – це, справді, та потужна точка енергії українців, де її Герої встигли відчути все: і радість, і безвихідь, і горе, і біль, і гордість, і повагу, і гідність.

Учасники заходу знаходили відповіді на запитань: що таке гідність, чи бачили ми її, чи маємо ми її, чим була революція для кожного з них. Та всі були переконані, що Революція Гідності відбулась у самих громадянах, у їхній свідомості. «Тільки той, хто має гідність, може знайти в собі сили робити те, що вважає за потрібне, незважаючи на страх», - засвідчували користувачі бібліотеки.

Україна заплатила і продовжує платити надзвичайно високу ціну за те, щоб Гідність була першою із чеснот українців, нашої політичної еліти.



За повідомленням
центральної районної бібліотеки

вапр
ууц
цуе
еку
паврва