back

03 листопада 2016

Соціальний захист потерпілих на виробництві


У першу неділю листопада своє професійне свято, День працівника соціальної сфери, відзначають працівники відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Менському районі. Відділення виконавчої дирекції Фонду в Менському районі здійснює статутну діяльність на території Менського, Корюківського та Сосницького районів, де розміщені 3525 суб'єктів господарської діяльності, застраховані 13375 працівників. На першому місці у нас, як і у рятувальників, - профілактична робота, тобто попередження випадків травматизму та професійних захворювань. Але, якщо запобігти настанню нещасного випадку на виробництві не вдалось, Фонд займається відшкодуванням шкоди, комплексною реабілітацією, відновленням здоров'я та працездатності потерпілих. За п'ятнадцять років роботи відділення допомогло 478 особам. Станом на 01 жовтня 2016 року проводиться щомісячні виплати 252 потерпілим на виробництві та 13 утриманцям. Загалом Фонд надає 24 види послуг. Це і щомісячна грошова сума в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого, виплати особам, які мають на це право в разі втрати годувальника, відшкодування по тимчасовій втраті працездатності, витрати на поховання,одноразові виплати. За 9 місяців цього року виплачено майже 2,5 млн. грн. Широкий спектр медичних послуг включає лікування, оплату виробів медичного призначення, медикаментозних препаратів, технічних засобів реабілітації, санаторно–курортне лікування та реабілітацію, оплату доглядів за потерпілим та інше. Відділенням за 9 місяців були надані медико-соціальні послуги на суму 154 тис. грн. До відділення звертаються люди зі своїми проблемами, своїм горем. Наша задача надати їм надію на краще, віру та впевненість, що, незважаючи на ушкоджене здоров'я чи каліцтво, життя продовжується і воно є єдиним, прекрасним.

У цей день слова глибокої поваги хочу адресувати всім, хто повсякденно опікується життєвими проблемами громадян, забезпечує їм соціальний захист та підтримку.

Бажаю всім міцного здоров'я, мирного неба, активного довголіття, достатку, злагоди, родинного затишку, мудрості і витримки у всіх життєвих випробуваннях!


Начальник відділення виконавчої дирекції Фонду
соціального страхування від нещасних випадків на виробництві
та професійних захворювань України в Менському районі
Коваленко Галина
вапр
ууц
цуе
еку
паврва