back

02 листопада 2016

Учні Корюківської школи мистецтв продовжують здобувати перемоги на обласних конкурсах


Корюківська школа мистецтв ім..О.С.Корнієвського славиться професійністю викладачів та майстерністю учнів. Щороку окремі виконавці та ансамблі виборюють призові місця на обласних конкурсах, чим прославляють рідний край.

Багатим на перемоги для школи мистецтв став і жовтень.

У «Гетьманській столиці», в м. Батурин в день народження улюбленого сина останнього Гетьмана України (22 жовтня) відбувся обласний музичний фестиваль-конкурс молодих виконавців ім. А.К.Розумовського П’ятий – ювілейний фестиваль зібрав у Батуринському палаці юних музикантів з Чернігівської та Сумської областей.

Свято музики у Батурині, як творчий місточок між Чернігівщиною і Сумщиною. На фестиваль-конкурс молодих виконавців імені Андрія Розумовського приїздять не лише учні музичних шкіл Чернігівщини, але й з Глухова та Конотопу Сумської області.

Андрій Розумовський був останнім власником Батуринського палацу. Не випадково, що саме в цих стінах вже в п’ятий раз провели фестиваль-конкурс його імені. До «Гетьманської столиці» приїхало 42 музично обдаровані дитини.

Володимир Суховерський, директор Чернігівського музичного училища ім. Л.Ревуцького: «Надзвичайно тішить те, що п’ятий раз, згідно з умовами конкурсу, діти грають репертуар віденських класиків: Гайдна, Моцарта та Бетховена.

Практично всі учасники виконували твори мовою оригіналу. Західноєвропейська класика – складне завдання для юних музикантів, але вони з ним впорались, кажуть члени журі. За умовами конкурсу другий обов’язковий твір для виконання — українського композитора.

З кожним роком якість підготовки учасників зростає. Одним із переможців фестивалю у віковій категорії від 9 до 12 років по класу фортепіано став учень Корюківської школи мистецтв Дем’яненко Антоній (викладач Ірина Мостович), який зайняв ІІІ місце.

Наступного дня відбувся Сьомий відкритий міський фестиваль-конкурс української патріотичної пісні «Поклик серця» у Чернігівському Міському Палаці культури. Фестиваль-конкурс патріотичної пісні присвячувався 72-й річниці визволення України від нацистських окупантів.

Захід проводився у трьох номінаціях: солісти-вокалісти; авторська пісня; вокальні ансамблі.

Участь у фестивалі-конкурсі загалом взяли 110 чоловік, серед яких – учні Корюківської школи мистецтв. Учасники змагались у трьох вікових групах: молодша - до 11 років, середня - від 11 до 16 років, змішана - від 17 років.

Достойні результати показали корюківчани: Дмитро Нагорний, який зайняв І місце у віковій категорії «до 11 років» та Ольга Деньгуб, яка зайняла І місце у віковій категорії «від 11 до 16 років».

Вітаємо юні таланти з перемогою!



За повідомленням
відділу кульутри і туризму райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва