back

30 вересня 2016

Громадська рада розглянула ряд актуальних питань


28 вересня відбулось чергове засіданні Громадської ради за участі голови райдержадміністрації Олексія Мірошниченка.

На засіданні були присутні 9 членів Громадської ради та запрошені представники міської ради, керівники районних служб, організацій, установ.

Порядок денний засідання був досить насиченим актуальними питаннями життєдіяльності району та міста. Не розглянуті на минулому питання благоустрою території Корюківки висвітлив перший заступник міського голови Леонід Малиш. Мова йшла про благоустрій Парку Пам’яті та Парку Дружби. За словами доповідача, наразі замовляється проект ремонту тротуарів у Парку Пам’яті, планується заміна вивіски при вході в Парк. Зауважив Леонід Малиш, що завдяки народному депутату України Анатолію Євлахову в міському Парку Дружби встановлено сучасний дитячий майданчик, а прибиранням скверу займається Корюківська ЖЕК. Окрім іншого, обговорювались питання стану житлового будівництва в місті, про ліквідацію стихійних сміттєзвалищ, про санітарний стан міських ринків. Останнім питанням дуже схвильовані члени Громадської ради, адже проблема бродячих собак на території щоденного ринку залишається не вирішеною. Представник міської влади запевнив, що це питання неодноразово піднімалось на засіданнях виконкому та сесії міськради, тривають пошуки шляхів його вирішення.

Занепокоєний питанням безпеки на міських дорогах, член Громадської ради Михайло Біжовець звернувся до міської ради та присутнього на засіданні представника поліції з проханням забезпечити контроль за дотриманням товариством з обмеженою відповідальністю «Ванеса» вимог техніки безпеки з перевезення обаполів. Голова райдержадміністрації наголосив відповідальним особам на належному вирішенні даного питання з метою попередження нещасного випадку. Очільник району також закликав представників міської влади до співпраці у вирішенні подібних питань.

Про роботу закладів освіти району поінформувала начальник відділу освіти райдержадміністрації Ірина Наумчик. Вона повідомила про хід реформування освітньої галузі району, акцентуючи на тому, що пріоритетним на сьогодні є якість надання освітніх послуг, у зв’язку з чим приймаються рішення про закриття чи реорганізацію деяких сільських шкіл. Ірина Володимирівна також зауважила, що заклади освіти району підготовлені до нового опалювального періоду. З цього питання проведена чимала робота, зокрема, завдяки залученню коштів з Державного фонду регіонального розвитку, закінчується реконструкція котелень у Савинківській та Холминській школах, замінені вікна в Холминській ЗОШ, готується проектно-кошторисна документація на заміну вікон в міській школі №1. Обговорювались питання організації харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів району. Ірина Наумчик зауважила, що кожна школа в сільській місцевості має ділянку, де вирощує овочі для харчування учнів. Завдяки співпраці з місцевими підприємцями, харчування школярів у селах належне. У міських школах цим опікується ТОВ «АСС», яке також якісно харчує дітей.

Піднімали члени ради питання можливості започаткування ранкової зарядки в загальноосвітніх навчальних закладах району. Начальник відділу освіти райдержадміністрації інформувала, що підвезення школярів до навчальних закладів у різний час практично унеможливлює проведення зарядки в усіх ЗОШ із залученням 100% учнів. Але, за її словами, це питання буде вирішуватись і школам буде запропоновано проводити відповідні зарядки. Обговорювали питання роботи дошкільних навчальних закладів, визначивши основні проблеми та окресливши можливі шляхи їх вирішення.

Начальник сектору дільничних інспекторів Корюківського відділення поліції Менського відділу поліції головного управління Національної поліції в області Володимир Курбаков інформував про роботу правоохоронних органів по запобіганню продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім. Він зокрема, навів статистичні дані складених адмінпротоколів на осіб, що здійснюють продаж вказаних товарів неповнолітнім. Правоохоронець зауважив, що, незважаючи на проведення співробітниками Корюківського відділення поліції систематичних перевірок місць масового відпочинку молоді, розпиття спиртних напоїв неповнолітніми залишається досить поширеним явищем. Основною проблемою є невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей, неналежний контроль та нагляд за ними.

Члени громадської ради звернулись до представника поліції з проханням здійснювати рейди по всіх громадських закладах, звертаючи особливу увагу на заклади, віддалені від центру міста.

Останнім на порядку денному було питання роботи районного центру зайнятості. В.о. заступника директора – начальника відділу надання соціальних послух РЦЗ Олена Ковальчук інформувала присутніх щодо рівня безробіття в районі, повідомила про заходи, що здійснюються центром зайнятості для його зниження. Проблемним вона визначила факт працевлаштування сільського населення, у зв’язку з житловими питаннями. В цілому, за словами доповідача, рівень безробіття в районі має тенденцію до зниження, безробітних осіб стимулюють до самостійного пошуку роботи, видають рекомендації, співпрацюють з роботодавцями.

Члени Громадської ради прийняли рішення по заслуханим питанням та вирішили провести наступне засідання у грудні.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва