back

13 травня 2016

Департамент економічного розвитку облдержадміністрації повідомляє про Програму професійного обміну ім. Губерта Гамфрі (США)


Програма ім. Гамфрі пропонує 10-місячне стажування у США, без отримання ступеню, яке включає академічну програму та професійне стажування фахівців, які знаходяться на середньому етапі професійної кар’єри, у певних галузях для громадян України та інших країн світу.

Програма пропонує цінні можливості для професійного розвитку завдяки вивченню вибраних навчальних дисциплін в університеті, участі у конференціях, спілкуванню у професійних мережах, та набуттю практичного досвіду під час стажування. Протягом року учасники програми здійснюють свої власні цілі та тісно співпрацюють зі своїми колегами під час семінарів та конференцій.

Програма в основному призначена для людей, які формують політику, планують стратегію, адміністраторів та менеджерів, і очікується, що учасники не будуть першочергово зацікавлені у проведенні наукових досліджень у США.

Щороку вісімнадцять відомих університетів США приймають до себе стипендіатів програми ім. Гамфрі. Відбір університетів здійснюється на підставі сукупності їхніх досягнень у конкретних галузях, ресурсів та підтримки, які вони можуть надати стипендіатам програми ім. Гамфрі.

Основне фінансування програми ім. Гамфрі здійснюється конгресом США через Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США. Інститут міжнародної освіти (IIE) допомагає Державному департаменту США в адмініструванні програми ім. Гамфрі.

Галузі на 2017 – 2018 академічний рік для громадян України:

• Аграрний та сільський розвиток

• Масові комунікації та журналістика

• Економічний розвиток / Фінансова та банківська справа

• Міське та регіональне планування

• Управління освітою, планування та політика

• Управління природними ресурсами/ політика щодо довкілля/ зміна клімату

• Політика та управління у галузі охорони здоров’я

• Аналіз державної політики та державне управління

• Політика та управління наукою та технологіями

• Закон та права людини

• Політика та запобігання щодо торгівлі людьми

Вимоги до учасників конкурсу: усі кандидати повинні мати щонайменше закінчену вищу освіту (ідеально – у тій галузі, на яку вони подають заявку), щонайменше п’ять повних років досвіду роботи (бажано у тій галузі, на яку вони подають заявку), обмежений або жодного досвіду навчання у США. Учасники конкурсу повинні продемонструвати лідерські якості, відданість громадській діяльності та гарне володіння англійською мовою.

Анкети заповнюються та приймаються тільки в електронній формі за посиланням.

Графік та процедури участі в програмі для кандидатів з України можна переглянути тут.

Останній день подання анкет: 5 липня 2016 р. до 17:00.

Контакти: [email protected]

(044) 521-5273

Більш детальна інформація на сайті http://gurt.org.ua/news/grants/32306/ .

вапр
ууц
цуе
еку
паврва