back

10 травня 2016

Культурно-мистецька акція «Перша хвилина миру»


Рік за роком ми віддаляємось від вселюдської трагедії ХХ століття, коли загинули десятки мільйонів людей, коли вперше на планеті було використано атомну зброю.

Уже склалася світова традиція – 8 травня відзначати День пам’яті та примирення, вшановуючи пам’ять загиблих у Другій світовій війні. Кожна держава має свої свята Перемоги, а на рівні ООН День пам’яті та примирення відзначають саме 8 травня. Україна вперше на державному рівні відзначила цей день у минулому році в день, коли нацистська Німеччина, 1945 року, капітулювала.

Цього року, 8 травня, на ганку біля районного будинку культури було організовано культурно-мистецьку акцію, покликану вкотре усвідомити цінність Великої Перемоги.

Участь в акції взяв голова районної державної адміністрації Олексій Мірошниченко. «Час стрімко віддаляє нас від священної миті перемоги, що подарувала нам щастя жити на рідній землі, віру в торжество справедливості, гордості за свій народ. Ми в безоплатному боргу перед мільйонами наших батьків і дідів, які закрили нас і прийдешні покоління від страшного подиху війни», - зауважив очільник району. Він закликав пам’ятати жорстокі уроки війни, об’єднатися навколо любові до рідного краю, до всієї України, цінувати те, що маємо і бути гідними громадянами рідної Батьківщини, яку відстояли для нас мужні воїни.

Акція продовжилась патріотичним флеш-мобом, виступами творчих колективів районного будинку культури та центру дитячої і юнацької творчості.

Пам’ять про загиблих героїв вічна, як їхня юність, як їхня остання дорога, як мир, здобутий ними. Душа прагне сказати слова щирої вдячності тим, хто назавжди залишився в бронзі. Знайте, ми дякуємо, і – пам’ятаємо!



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва