back

29 квітня 2016

Навіки закарбована памʼять про захисника України Сергія Бадуненка


Рік тому страшна і безжальна звістка облетіла район: у зоні АТО загинув 27-річний воїн-розвідник, житель с.Охрамієвичі Сергій Іванович Бадуненко.

Сьогодні, 29 квітня в рідному селі солдата відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки пам’яті захисника України, який загинув, захищаючи рідну землю.

Вшанувати та увіковічнити памʼять земляка зібралась громада села, рідні та близькі загиблого воїна, в.о. голови районної державної адміністрації Олексій Мірошниченко, заступник голови районної ради Віктор Чернуха, Охрамієвицький сільський голова Віктор Мисник, представники райвійськкомату, військові побратими загиблого – члени громадської організації «Корюківська спілка воїнів-учасників АТО», друзі, учні Охрамієвицької ЗОШ І-ІІІ ст.., випускником якої був Сергій.

Багато теплих та щирих слів звучало про воїна, який поклав своє життя на вівтар свободи рідної Батьківщини.

«Сьогодні ми вшановуємо памʼять Сергія Івановича – захисника України, борця за незалежність та цілісність держави. Ми назавжди закарбовуємо памʼять про його мужність та самовідданість», - зазначив в.о. голови райдержадміністрації Олексій Мірошниченко. Від імені районної влади він висловив щирі співчуття всім, хто знав загиблого героя.

Зі словами підтримки рідним і близьким Сергія Бадуненка звернулись заступник голови районної ради Віктор Чернуха та сільський голова Віктор Мисник. Матері загиблого висловили подяку за виховання хороброго, відважного сина, який одним із перших пішов захищати рідну землю від ворога.

Про невимовний біль від втрати говорила директор місцевої школи Любов Пилипець. Згадуючи Сергія, вона відзначала його як світлу, добропорядну та ввічливу людину. Таким же памʼятає його і волонтер Ольга Кияшко, яка спілкувалась з воїном та підтримувала під час його перебування в зоні АТО.

Право відкрити меморіальну дошку було надано бойовим побратимам солдата. Зворушливими були виступи учнів школи, місцевих авторів. Ієрей Храму Різдва Божої Матері отець Сергій освятив меморіальну дошку та провів поминальну панахиду за загиблим. Згадали в цей день усіх воїнів-земляків, що віддали життя за рідну Батьківщину.

Учасники заходу вшанували пам'ять героя хвилиною мовчання та поклали до дошки квіти.

Сергій Бадуненко назавжди залишиться в серцях вдячних нащадків і буде прикладом самовідданості та патріотизму для підростаючого покоління.


Довідково:

Бадуненко Сергій Іванович народився 15 січня 1988 року в селі Охрамієвичі Корюківського району.

У 2005 році закінчив Охрамієвицьку ЗОШ І-ІІІ ст.. і вступив до Чернігівського професійно-технічного училища №1, де здобув професію слюсаря-ремонтника. У 2007 році проходив військову службу в м.Десні, військова частина А 17/13. З 2008 по 2014 роки працював на заробітках в Автономній Республіці Крим. Одним із перших в Корюківському районі був мобілізований на військову службу в зоні АТО.

Загинув 30 квітня 2015 року внаслідок осколкових поранень у районі села Старогнатівки Волноваського району Донецької області.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва