back

16 квітня 2016

Департамент економічного розвитку облдержадміністрації повідомляє про можливість участі у Програмі кредитування соціальних підприємств


Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) та АТ «Ощадбанк» розпочали впровадження інноваційної програми, що забезпечить кредитування соціальних підприємств за низькими відсотковими ставками. Джерелом фінансування кредитів є програма технічної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) вартістю 30 млн. доларів США, виконавцем якої є Western NIS Enterprise Fund.

Користь від програми в першу чергу отримають ті українці, які потерпіли від конфлікту на сході країни, у т.ч. вимушені переселенці з південних та східних регіонів, а також інваліди, малозабезпечені жінки та представники інших незахищених суспільних груп. У квітні поточного року WNISEF та Ощадбанк мають спільно визначити перших отримувачів кредитів шляхом відкритого конкурсу.

Показники майбутньої програми:

• загальна сума кредитів, які будуть видані в рамках програми протягом наступних трьох років, складе 100 млн. грн;

• сума одного кредиту перебуватиме у межах від 250 тис. до 2,5 млн. грн;

• програма гарантує, що для класичних соціальних підприємств (діяльність яких спрямована виключно на вирішення соціальних питань) ставка за затвердженим кредитом складатиме не більше 5% річних, а для тих, які витрачають суттєву частку своїх прибутків на фінансування соціальних підприємств або суспільно корисної діяльності – не більше 10% річних;

• За період діяльності програми буде загалом видано 150-300 кредитів.

Бланк заявки на участь у цій інноваційній програмі можна завантажити на сторінці http://www.gurt.org.ua/news/grants/31960/.

Заявку відправляти менеджеру програми Василю Назаруку електронною поштою за адресою [email protected].

Контакти:

Василь Назарук

[email protected]

(+38044) 490-55-80, 490-55-89

вапр
ууц
цуе
еку
паврва