back

11 квітня 2016

Спогади, довжиною в життя…


11 квітня у Корюківському історичному музеї відбулася зустріч з малолітніми в’язнями до Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів.

На заході були присутні: заступник голови районної ради Віктор Чернуха, голова районної організації ветеранів України Валентина Погребна, заступник голови районної організації ветеранів України Катерина Піненко, керівник прес-центру клубу «Ветеран» Зоя Шматок, голова міської організації ветеранів Галина Фесько, малолітні в’язні: Марія Мурай, Микола Короленко, Ганна Кравченко, Володимир Чорноус, Анатолій Поташний.

Науковий співробітник музею Оксана Толкачова розповіла учасникам зібрання про період війни 1941-1945 років, особливо його віхи 1942-1944 року, коли на роботи до таборів на чужину було вивезено 2,8 млн чоловік, у т.ч. 2,2 млн. українців. За різними архівними документами кількість вивезених з Корюківського району сягає від 1079 до 3 тис. осіб. З однієї тільки Корюківки – 224 чоловік, дітей від 13 до 16 років - 60.

Присутні на заході, звертаючись до людей у поважному віці, від усього серця подякували за мужність, відвагу, самовідданість та силу волі й духу. Їм бажали міцного здоров’я, щастя, добробуту, мирного неба.

Зустріч продовжилась чаюванням з солодощами, де покоління даного періоду поділилися своїми життєвими спогадами.

Те, що відбувалося з ними - життям назвати неможливо, але вони зберегли людяність, доброту, співпереживання і співчуття до недолі ближнього.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва