back

11 квітня 2016

Творчий звіт майстрів мистецтв Корюківщини


На виконання Указу Президента України «Про стратегію національно - патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 ті роки», Постанови Верховної Ради України «Про вшанування героїв антитерористичної операції та вдосконалення національно-патріотичного виховання дітей та молоді», відповідного розпорядження голови обласної державної адміністрації та з нагоди відзначення 25-ї річниці Незалежності України протягом березня - квітня проходять творчі звіти районів та міст області під назвою «Талант митців Чернігівського краю звитягу патріотів величає».

Творчі звіти проводяться з метою виховання громадянина, патріота України, утвердження любові до Батьківщини, духовності, моральності, шанобливого ставлення до національних надбань українського народу, наслідування найкращих прикладів мужності та звитяги борців за свободу та незалежність України, як з історичного минулого, так і захисників, що сьогодні відстоюють суверенітет та територіальну цілісність держави у боротьбі із зовнішньою агресією.

8 квітня, в районному будинку культури, митці Корюківщини представили свій творчий звіт усім шанувальникам мистецтва та високоповажним гостям - оглядовій раді у складі: заступника директора з питань народної творчості обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв Михайла Ткаченка; головного хормейстера обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв Ольги Коцур; головного балетмейстера обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв Сергія Никонюка; провідного методиста обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв Володимира Макеєва; провідного методиста обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв Володимира Чичерського.

Перед присутніми виступив в.о. голови Корюківської районної державної адміністрації Олексій Мірошниченко, який підкреслив, що Корюківщина здавна славилась талановитими, творчими людьми, здобутки яких завжди примножували і примножують багатство рідного краю.

«Багатим на культурні події став 2015 рік, протягом якого проведено ряд культурно-мистецьких заходів, приурочених відзначенню державних свят, пам’ятних дат та визначних подій в житті українського народу, держави, рідного краю. І жоден із заходів не відбувся без участі талановитих, творчих людей, справжньої гордості Корюківщини», - зазначив очільник району. Він відзначив високі досягнення творчих колективів не лише на місцевому, а й на Всеукраїнському рівні. Так, у Всеукраїнському конкурсі-фестивалі для дітей та молоді «Різдвяні мости» м. Чернігів, «зразковий» вокальний ансамбль «Ритм» Корюківського районного будинку культури та зразковий ансамбль скрипалів «Віоліночки» вибороли «Гран-прі». «Ритм» разом з «народним» аматорським вокальним колективом «Чарівна» Корюківського районного будинку культури взяли участь у ІІ Всеукраїнському фестивалі-конкурсі талантів «Феєрія зірок» в м. Києві, де вибороли відповідно Гран-прі, ІІ місце та приз глядацьких симпатій.

Значимі для району стали також перемоги учнів Корюківської школи мистецтв у всеукраїнських, обласних конкурсах та олімпіадах (за 2015-2016 навчальний рік вибороли 28 призових місць).

У виступі Олексія Мірощниченка йшлося і про роботу бібліотек та музеїв, які, безперечно, роблять значний внесок у розвиток культурного життя району.

Члени оглядової ради та всі присутні високо оцінили майстерність окремих виконавців та художніх колективів району. Це і ансамбль барабанщиць Центру дитячої та юнацької творчості, і хор Корюківської школи мистецтв, і духовий оркестр районного будинку культури, танцювальні колективи районного будинку культури і центру дитячої та юнацької творчості, «зразковий» аматорський ансамбль скрипалів Корюківської школи мистецтв «Віоліночки», колективи районного будинку культури: «народний» аматорський ансамбль «Лілея», ансамбль «Кувиць», «зразковий» аматорський вокальний ансамбль «Ритм».

Вразили своїми виступами фольклорний колектив Холминського будинку творчості дітей та юнацтва і його солістка Аліна Кубрак, Оксана Самійленко з с. Олександрівка, ансамбль народних інструментів Холминського МБК, солістки Марина Ічанська та Любов Насінник, «народний» аматорський вокальний ансамбль «Чарівна».

Більшість творчих номерів були просякнуті темою патріотизму, миру, віри в краще майбутнє, присвячені подіям, що сьогодні відбуваються в Україні. Особливо проникливим був авторський вірш місцевої поетеси Ольги Лантух «Де ж ти, сину?» та українська народна пісня «Недалеко батько окопи копав» у виконанні Олександри Носенко з с.Домашлин, «Балада про синів», виконана зведеним хором Корюківського та Холминського будинків культури.

Усі, хто завітав цього дня до районного будинку культури, мали можливість відвідати виставку майстрів декоративно-прикладного мистецтва. Зокрема, було представлено творчі доробки відділу образотворчого мистецтва Корюківської школи мистецтв ім.. О.С.Корнієвського, гуртка «Розпис по дереву» Корюківського районного центру дитячої і юнацької творчості, дитячого гуртка «Різьблення по дереву» Корюківської громадської організації «Будинок культури» та Корюківського ЦДЮТ, а також вироби декоративно-ужиткового мистецтва окремих майстрів, серед яких – бісероплетіння, вишивка нитками, бісером, декоративні авторські ляльки. Науковий співробітник Корюківського історичного музею Оксана Толкачова представила до уваги гостей виставку «За Єдину Україну» з фото, документами, особистими речами учасників АТО.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва