back

03 березня 2016

Пам’яті захисника України Павла Висоцького


2 березня в селі Рибинськ Корюківського району відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки пам’яті солдата Павла Висоцького.

На відкритті були присутні близькі люди загиблого воїна, в.о. голови районної державної адміністрації Олексій Мірошниченко, заступник голови районної ради Віктор Чернуха, Рибинський сільський голова Геннадій Помаз, представники райвійськкомату, військові побратими загиблого – члени громадської організації «Корюківська спілка воїнів-учасників АТО», друзі, учні Рибинської ЗОШ І-ІІІ ст.., односельці.

У пам’ять про воїна, який мужньо боровся заради миру, злагоди та спокою на рідній землі, прозвучало цього дня багато теплих слів.

«Перша сумна звістка прийшла на Корюківщину про загибель Павла Висоцького. Повний сил молодий, здоровий чоловік, якому б ще жити й жити, виховувати дітей, здійснювати задуми та мрії. Але доля визначила інакше. Він поклав своє життя, обороняючи рідну землю від ворога.

Сьогодні ми вшановуємо памʼять Павла Миколайовича – захисника України, борця за незалежність та цілісність держави. Ми назавжди закарбовуємо памʼять про його мужність та самовідданість, - зазначив Олексій Мірошниченко, звертаючись до присутніх. Він висловив щирі співчуття рідним та близьким загиблого.

Зі словами скорботи від імені військовослужбовців виступив заступник керівника районної організації «Корюківська спілка воїнів-учасників АТО» Олександр Іваненко.

Класний керівник Павла – Микола Трейтяк згадував його, як прекрасну людину, спокійного, доброзичливого, веселого хлопця.

Право відкрити Меморіальну дошку було надано кращим друзям солдата. Учасники заходу вшанували пам'ять Павла Висоцького хвилиною мовчання та поклали до дошки квіти. Ієрей Храму в честь Святого Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна отець Віталій провів обряд освячення Меморіальної дошки.

Павло назавжди залишиться в наших серця і буде прикладом самовідданості та патріотизму для підростаючого покоління.

Згадали в цей день усіх воїнів-земляків, що віддали життя за рідну Батьківщину.


Довідково:

Висоцький Павло Миколайович народився 11 вересня 1981 року, в багатодітній родині, в селі Рибинськ Корюківського району.

Закінчив Рибинську школу. Після школи працював робітником Рибинського деревообробного заводу, був призваний на строкову службу до Лав Збройних Сил України. Після повернення зі служби в Збройних Силах України працював на Київському склозаводі, був одружений. Разом з дружиною Катериною виховували двох дітей: Валерію та Івана. Павло одним із перших мобілізувався 29 березня 2014 року, мав звання сержанта 72-ї окремої механізованої бригади.

7 липня 2014 року, під час проведення антитерористичної операції поблизу с.Дмитрівка, Донецької області, Шахтарського району в БМП, підірвавшись на фугасі, Павло Миколайович загинув. Похований у місті Києві.

Указом Президента України від 14 листопада 2014 року посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва