back

02 березня 2016

Інформація про роботу відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Менському районі за 2015 рік


Станом на 01.01.2016 року у відділенні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві в Менському районі знаходиться на обліку 1608 роботодавців. З низ 528 страхувальників Корюківського району (390 юридичних осіб, 124 фізичні особи та 10 осіб, застрахованих на добровільних засадах).

На 01.01.2016 р. щомісячно виплати отримують 257 потерпілих і 20 утриманців, в т.ч. по Корюківському району 104 потерпілих і 8 утриманців. Протягом 2015 року відшкодовано понад 4546 тис. грн. страхових виплат, пенсій, лікування, інших послуг, в т.ч. 2055 тисяча гривень жителям Корюкуівського району. Крім того відділення своєчасно проводить виплати 15 потерпілим на виробництві – жителям Донецької та Луганської областей, які тимчасово проживають в Менському районі. Всі виплати проводяться своєчасно та в повному обсязі.

Одним з основних статутних завдань Фонду являється профілактика виробничого травматизму.

З роботодавцями Корюківського району протягом року проводились профілактичні заходи по запобіганню настання нещасних випадків на виробництві: надано 46 консультацій з питань охорони праці, проведено 2 семінарів, 16 нарад, прийнято участь у проведенні засідань 5 «круглих столів». Під час спілкування з роботодавцями безкоштовно розповсюджувалась методична література, інструктивні матеріали, інформаційні листки, тощо. На базі відділення створено і працює консультативний центр з питань охорони праці та соціального страхування для роботодавців та застрахованих осіб. Вивчено та поширено позитивний досвід профілактичної роботи окремих підприємств та установ. На 26 підприємствах було взято участь в опрацюванні та впровадженні системи управління охороною праці на підприємствах. Також здійснювалися інші профілактичні заходи, а саме:

розповсюдження серед страхувальників матеріалів в електронному вигляді з питань охорони праці для підприємств малого та середнього бізнесу; проведення «дня відкритих дверей» з питань профілактики виробничого травматизму;

участь в засіданнях районної комісії з питань безпечної життєдіяльності населення;

виступи перед працівниками підприємств під час їх навчання з питань охорони праці;

участь у навчанні, підвищенні рівня знань працівників, які виконують роботи з підвищеною небезпекою, на підприємстві;

участь у створенні куточків з охорони праці на підприємствах;

розміщення Звернення Оргкомітету з підготовки та проведення у 2015 році заходів з нагоди Дня охорони праці в ЗМІ та на сайтах районних державних адміністрацій.

Але , не дивлячись на проведену роботу, рівень виробничого травматизму зріс. Протягом 2015 року в Корюківському районі виробничий травматизм був зареєстрований у наступних роботодавців:

4 нещасні випадки у ПАТ «Словянські шпалери КФТП»,

2 страхових випадки у ТОВ «ВУДІНДУСТРІ»,

1 у філії «Корюківській райавтодор» ДП «Чернігівській облавтодор».

За результатами травмування 3 працівники отримали інвалідність.

Всі нещасні випадки стались внаслідок власної необережності потерпілих, не виконання правил безпеки праці та із –за не належного контролю за виробничою діяльністю з боку керівництва.


Начальник відділення Коваленко Г.В.
вапр
ууц
цуе
еку
паврва