back

25 лютого 2016

Архівні фонди районів шукають порятунку — більшість потребує нових приміщень


Забезпечення стабільної роботи архівних установ та належних умов для зберігання документів — питання, вирішення якого не можна відтерміновувати. На цьому наголосили перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич та директор Державного архіву в області Раїса Воробей під час наради з визначення пріоритетних завдань роботи архівних установ області 25 лютого.

Документи, які зберігаються в архівах, — не лише історична спадщина, а і засвідчення права власності на майно чи земельні ділянки. А прогалини у трудових архівах можуть призвести до неправильного нарахування пенсій. Саме на цьому постійно акцентував увагу Леонід Сахневич, мотивуючи представників райдержадміністрацій та міськвиконкомів якнайшвидше вирішити проблеми місцевих архівів.

Наразі архівні фонди у багатьох районах потребують ремонту та переоснащення.

Як зазначив Леонід Сахневич, облдержадміністрація прикладе якнайбільше зусиль аби умови зберігання важливих документів покращилися. Зокрема це можливо через ухвалення районних програм підтримки місцевих архівів.

Читати також: Леонід Сахневич: Державні архіви — це історична пам'ять та гарант дотримання прав людини

Учасники наради торкнулися і питання видачі довідок з трудових архівів в об’єднаних громадах. Як відомо, подекуди в новостворених громадах трудові архіви продовжують зберігатися при ліквідованих сільрадах.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва