back

19 лютого 2016

"Небесна Сотня вже несе на небі варту…"


Під такою назвою пройшла година памʼяті і шани в центральній районній бібліотеці.

У переддень памʼятної дати – Дня Героїв Небесної Сотні, згадати буремні події Революції гідності, її учасників, та вшанувати памʼять загиблих на Майдані Незалежності зібрались представники райдержадміністрації, районних громадських організацій, працівники Корюківського історичного музею, громадські активісти. Участь у заході також взяли ветерани війни, голова Громадської ради при райдержадміністрації.

До присутніх звернувся керівник апарату райдержадміністрації Олександр Безнісько. «Беззаперечно, Революція гідності стала переломною історичною подією для України. Вражаючу незламність духу, патріотизм та хоробрість проявили тоді небайдужі українці - учасники подій у столиці. Сьогодні наш обовʼязок - памʼятати Героїв Небесної Сотні, - тих хто стояв до кінця на сторожі своїх цінностей і переконань, тих, хто змінив новітню історію України», - зауважив керівник апарату райдержадміністрації.

Хронологію подій Революції гідності відновила бібліотекар І категорії центральної районної бібліотеки Тетяна Науменко. У своїй розповіді бібліотекар нагадала про основні цілі та ідеї учасників Революції, особливу увагу в розповіді приділила прийняттю в той час владою злочинних законів та наказів.

Своїми спогадами про перебування на Майдані Незалежності в той час поділився житель с.Сядрине Віктор Татарин. Він, зокрема, розповів, як потрапив на Майдан, про участь свого старшого сина в Революції гідності, про допомогу, яку надавав учасникам подій на Майдані, про атмосферу та дух патріотизму, які там панували.

Разом з українським народом у той час була церква. Про своє перебування в столиці під час Революції гідності розповів благочинний Корюківського району Чернігівської єпархії, настоятель Свято-Вознесенської парафії м. Корюківки УПЦ КП отець Тарасій Баїк. Він закликав памʼятати жертовність Героїв Небесної Сотні, яка спонукає українців бути гідними громадянами своєї країни.

Учасники заходу переглянули презентацію про події на Майдані Незалежності та вшанували памʼять Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.

У бібліотеці до уваги відвідувачів представлена тематична виставка «З нами правда, з нами сила, віра нездоланна».



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва