back

25 січня 2016

Нам берегти тебе, Соборну! І нам свою історію творить


Упродовж століть землі України були розрізнені, належали до різних держав. У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події. Одна з таких сторінок нашого минулого – боротьба українського народу за соборність своїх земель.

22 сiчня корюківчани зібрались у районному будинку культури, щоб вкотре, разом з усім українським народом iз вдячністю згадати тих героїв, якi боролися за об’єднання нацiонально-демократичних сил українства, хто словом i ділом намагався вiдродити незалежну Соборну Українську державу.

З вітальним словом до присутніх на урочистому заході звернулась начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Юлія Сита. Вона відзначила, що цього року свято Соборності як ніколи знакове. У часи, коли Україну знову намагаються розділити, цей день набуває більш глибокого сенсу. Юлія Сита закликала любити і цінувати Батьківщину, як це роблять відважні воїни на сході України, берегти і примножувати її надбання, побажала віри в краще майбутнє, миру та злагоди кожній українській родині.

До привітань, своїми виступами приєднались творчі колективи районного будинку культури, Корюківської школи мистецтв ім.. О.С.Корнієвського, центру дитячої та юнацької творчості.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва