back

21 січня 2016

Обговорили проблемні питання учасників АТО


21 січня в райдержадміністрації відбулась робоча зустріч щодо проблемних питань учасників антитерористичної операції, ініційована представниками Центру допомоги учасникам АТО, що діє при Чернігівській облдержадміністрації. Участь у заході взяли працівники райдержадміністрації, керівники районних служб та управлінь, представники райвійськкомату, члени ГО «Корюківська спілка воїнів-учасників АТО».

Зі вступним словом до присутніх звернувся заступник голови районної ради Віктор Чернуха, наголосивши на тому, що співпраця всіх служб і управлінь в напрямку підтримки і допомоги учасникам АТО повинна бути налагоджена на достатньому рівні, з метою якісного надання комплексу всіх послуг, визначених законодавством України, для цієї категорії населення.

Слово було надане координатору Центру допомоги учасникам антитерористичної операції при ОДА Ользі Пальковій-Свірчевській та члену правління обласної Спілки учасників АТО Івану Вотчицеву.

Ольга Сергіївна ознайомила присутніх з роботою створеного при облдержадміністрації Центру допомоги учасникам АТО, основними напрямками та пріоритетами діяльності. Керівники районних служб та управлінь надали статистичну інформацію, розʼяснення з деяких питань. Так, станом на 21 січня статус учасника бойових дій отримали 164 учасники АТО та 2 інваліди. 22 учасники АТО стоять на обліку по безробіттю в районному центрі зайнятості. 14 учасників АТО подали заяви на отримання земельних ділянок, 6 з них вже отримали погоджувальні документи.

Голова ГО «Корюківська спілка воїнів-учасників АТО» Сергій Милейко озвучив ряд питань, що сьогодні хвилюють членів спілки. Серед них – пільгове перевезення учасників АТО, харчування дітей учасників АТО в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах району, отримання земельних ділянок, проходження курсів водіїв. Піднімались також питання протезування учасників бойових дій, постановку на квартирний облік, надання психологічної допомоги та юридичної консультації учасникам АТО.

Присутні отримали відповіді на підняті питання, обговорили можливі шляхи їх вирішення. Ініціаторами зустрічі було відмічено конструктивну співпрацю всіх служб та управлінь щодо надання допомоги учасникам АТО, своїм досвідом роботи в даному напрямку ділились працівники районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

У свою чергу представники Центру допомоги учасникам АТО надали інформаційні матеріали з контактами організацій та осіб, що надають допомогу військовослужбовцям, та висловили сподівання на подальшу співпрацю.



Інформаційний центр допомоги учасникам АТО «Чернігів»

Тел. гарячої лінії (з 9.00 до 18.00 в будні)

+380 93 343 23 32

+380 67 464 35 53

+380 50 493 43 53


e-mail: [email protected]

https://www.facebook.com/CDCH.ATO

https://vk.com/cdcheato

https://twitter.com/cdche_ato

https://plus.google.com/u/0/communities/107758887635165611516



Всеукраїнська ініціатива “Активна Громада»

Координатор у м.Чернігів – Ольга Палькова

Тел.+380 63 337 74 69

e-mail:[email protected]



Безкоштовна юридична допомога

Чернігівський громадський комітет захисту прав людини (Громадська організація «MART»)

Громадська приймальня УГСПЛ (м.Чернігів)

Тел.: +38 (0462) 61 25 32 (вул.Горького, 57)

Тел.: +38 (0462) 93 83 30 (вул.П'ятницька, 39, кімн. 703)



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва