back

18 січня 2016

Як навчитися відрізняти правду від фейків


Про це йшла мова під час тренінгу, організованому КММГО «Альтернатива» за підтримки організацій Академія української преси, IREX та StopFake. Так, 16 січня в читальному залі центральної районної бібліотеки, голова молодіжної організації Володимир Онищук розповів учасникам заходу, серед яких – працівники сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації, працівники кредитної спілки «Корюківська», районної бібліотеки, громадськість міста, про сучасне розуміння таких понять як «медіа», «медіаосвіта» та «медіаграмотність».

Присутні не лише засвоювали теоретичну базу, але і виконували практичні завдання. Наприклад, вчилися відрізняти звичайне інформування про захід від реклами, пропаганди чи соціальної реклами, говорили про довіру чи недовіру до ЗМІ. Окрім іншого, аналізували приклади маніпуляцій в Інтернеті, на телебаченні та у друкованих ЗМІ. За допомогою спеціальних вправ кожен з учасників спробував себе у ролі маніпулянта і того, ким маніпулюють.


Довідково:

Проект «Програма медіаграмотності для громадян», у рамках якого відбувся тренінг, виконується за підтримки Міністерства закордонних справ та міжнародної торгівлі Канади (DFATD Canada), у партнерстві трьох організацій: Академія української преси, IREX та StopFake. Метою проекту є посилення стійкості громадян перед дестабілізуючою силою впливу неправдивої інформації.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва