back

11 грудня 2015

Голова райдержадміністрації взяв участь у роботі другої сесії міської ради


Під головуванням міського голови Ігоря Матюхи 11 грудня відбулося засідання другої сесії Корюківської міської ради сьомого скликання. На розгляд сесії були винесені такі основні питання:

– про затвердження звіту про виконання міського бюджету Корюківською міською радою за 9 місяців 2015 року;

– про іншу субвенцію районному бюджету;

– про внесення змін до рішення двадцять дев’ятої сесії Корюківської міської ради шостого скликання від 27.01.2015 року “Про міський бюджет на 2015 рік”;

– про затвердження Регламенту Корюківської міської ради;

– про постійні комісії Корюківської міської ради VII скликання та обрання їх голів;

– про затвердження персонального складу постійних комісій Корюківської міської ради VII скликання;

– про закріплення депутатів міської ради за виборчими округами;

– про розгляд звернень жителів м. Корюківка;

– про продовження терміну дії Генерального плану забудови м. Корюківка;

– про надання пільги по платі за землю на 2016 рік;

– земельні та інші питання.

Начальник фінансово-господарського відділу Ірина Кіктєва доповіла депутатам про виконання міського бюджету за 9 місяців 2015 року та про необхідність внесення змін до бюджету.

З питання передачі коштів до районного бюджету на придбання обладнання та посуду для організації самостійного харчування учнів міських шкіл перед депутатами виступили голова Корюківської райдержадміністрації Олександр Савченко, начальник відділу освіти РДА Ірина Наумчик, директор ТОВ “Корюківка АСС” Світлана Мороз, які наголосили на необхідності закупівлі нового обладнання для харчоблоків міських шкіл. Депутатами вирішено передати на ці цілі до районного бюджету 90 тис. грн. Також була підтримана пропозиція передати до районного бюджету 2,9 тис. грн. на підтримку районної ветеранської організації.

Було прийнято ряд рішень, які регулюють роботу міської ради сьомого скликання та депутатського корпусу, а саме: “Про затвердження Регламенту Корюківської міської ради”, “Про постійні комісії Корюківської міської ради VII скликання та обрання їх голів”, “Про затвердження персонального складу постійних комісій Корюківської міської ради VII скликання”, “Про закріплення депутатів міської ради за виборчими округами”.

Враховуючи звернення громадян щодо розміщення центру новостворюваної адміністративно-територіальної одиниці в м. Корюківка, депутати вирішили доручити міському голові спільно з виконавчим апаратом міської ради підготувати відповідне звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, народного депутата України Євлахова А.С, Чернігівської обласної ради, Чернігівської обласної державної адміністрації, другого Президента України Кучми Л.Д.

За наданими пропозиціями виконкому міської ради вирішено звільнити від сплати земельного податку за користування земельними ділянками на території міської ради:

– органи державної влади та органи місцевого самоврядування, заклади, установи та організації, які повністю утримуються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів;

– кладовища;

– церкви;

– комунальні підприємства Корюківської міської ради.

Було розглянуто ряд земельних питань: про надання дозволу на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки; про внесення змін до рішень Корюківської міської ради; про відміну деяких рішень міської ради; про розірвання та поновлення договорів оренди; про надання дозволу на передачу земельної ділянки по вул. Вознесенська, 11 м. Корюківка в суборенду ПП «ЕНЕРГО СІМ»; про встановлення розміру орендної плати за користування земельними ділянками; про дозвіл на в виготовлення документації із землеустрою; про приватизацію земельних ділянок; про вилучення земельної ділянки з постійного користування та надання її в оренду; та ін.

Всього депутатами на сесії було розглянуто 68 звернень фізичних та юридичних осіб та прийнято 31 рішення.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва