back

02 грудня 2015

Інвалідність - це не вирок


3 грудня українське суспільство тринадцятий раз з світовим співтовариством відзначає Міжнародний день інвалідів. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей з обмеженими фізичними можливостями. На сьогодні для України проблема захисту інвалідів набуває значення у зв’язку з постійним зростанням їх частки серед населення держави. За останні десять років чисельність осіб з особливими потребами в Україні перейшла 18-відсотковий рубіж і сьогодні два мільйони наших громадян – інваліди. І майже 80 відсотків інвалідів – це люди працездатного віку. В житті все може бути. Інколи непередбачувані обставини, власна недбалість, чи провина оточуючих роблять здорового працівника в одну мить інвалідом. І якщо цей нещасний випадок був пов'язаний з виробництвом - на допомогу прийде Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України. Відділення виконавчої дирекції Фонду в Менському районі обслуговує потерпілих на виробництві, що проживають на території Менського, Корюківського та Сосницького районів. На сьогодні щомісячні виплати отримують 257 осіб, що мають стійку втрату працездатності. За 11 місяців 2015 року їм виплачено 3,9 млн. грн. Мають інвалідність від трудового каліцтва 153 особи. Задача Фонду не тільки проводити виплати, але й пролікувати, реабілітувати, соціально адаптувати людей. З цією метою у відділенні заключні договори з аптеками та лікарнями. Поліпшити своє здоров’я інваліди від трудового каліцтва мають можливість в санаторіях та закладах медичної реабілітації. Ми намагаємось максимально полегшити життя тим, хто потребує допомоги. Тому за кошти Фонду інвалідам надаються крісла-коляски, палиці, милиці, протези, ортопедичне взуття, автомобілі, оплачуються догляд. Все, потреба в чому передбачена довідкою МСЕК, потерпілі отримують своєчасно, без затримки, безкоштовно. Переймаючись буденними проблемами ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров’я. Не тільки у день 3 грудня, а постійно пам’ятати про те, що поруч з нами живуть люди, які потребують нашої допомоги і уваги.

3 грудня у відділенні буде проводиться «День відкритих дверей» та працюватиме «Гаряча телефонна лінія». З усіма питаннями щодо соціальних виплат за наслідками виробничої травми просимо звертатись: м.Мена, вул.Жовтнева,4/3 та за телефонами (244) 2-12-53, 2-24-30, м. Корюківка, вул. Бульварна,13, телефон 3-12-34


Начальник відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Менському районі Коваленко Г.В.
вапр
ууц
цуе
еку
паврва