back

02 грудня 2015

«Мій улюблений світ без насильства, жорстокості, болю і зла»


Під такою назвою 1 грудня в районній дитячій бібліотеці відбувся актуальний діалог з учнями 6-А та 7-А кл. міської ЗОШ І-ІІІ ст.. №1, в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

На заході обговорювалась актуальна тема насильства, жорстокого поводження з дітьми, що є порушенням прав людини. В розмові з дітьми завідуюча бібліотекою Людмила Болотна наголосила, що насильство над дітьми – це надзвичайно складне і гостре питання, яке викликає серйозну стурбованість суспільства, адже будь-яке насильство травмує дитину як фізично так і психологічно.

Все починається з дитинства. Як правило, жорстокими і злими людьми стають ті, яким у дитинстві бракувало любові і турботи. Учням були надані поради та рекомендації, як слід поводити себе в конфліктних ситуаціях, в які часто потрапляють діти вдома, в школі, на вулиці.

З школярами на цю болючу тему також спілкувалася головний спеціаліст з питань опіки та піклування служби у справах дітей Корюківської райдержадміністрації Ольга Тополь. Зокрема, вона розповідала про види насильства. Особливу стурбованість викликає сімейне насильство, де є жорстоке поводження з дітьми. Представником служби були наведені випадки таких неблагонадійних сімей в нашому районі, розглядались конкретні проблемні сімейні ситуації, під час яких діти стають свідками насильства і самі потерпають від нього.

У підведенні підсумків заходу, школярі мали змогу висловити власні думки про почуте, зробити певні особисті висновки.



За повідомленням районної дитячої бібліотеки

вапр
ууц
цуе
еку
паврва