back

30 листопада 2015

Президент у Парижі вшанував пам'ять жертв терактів: Тільки разом ми переможемо терроризм


Президент Петро Порошенко поклав квіти біля концертної зали «Батаклан» в Парижі, вшанувавши пам'ять жертв терористичних атак, які відбулись в ніч з 13 на 14 листопада.

Глава держави від імені Українського народу та від себе особисто ще раз висловив щирі співчуття народу Франції та родинам загиблих. «Ми солідарні з Французьким народом, який постраждав від жахливих терористичних атак. Ми пліч-о-пліч з французами та усім світом у боротьбі проти терору», – заявив Петро Порошенко.

Президент ще раз зазначив, що він був вражений тим, як французи одразу після жахливих подій на стадіоні співали свій гімн та наголошували: «Ми не боїмося». Петро Порошенко нагадав, що багато українців у ніч з 13 на 14 листопада прийшли до Посольства Франції в Україні, щоб висловити свою солідарність із Французьким народом.

Глава держави зазначив, що Україна також є об’єктом тероризму, агресії та анексії Криму з боку Росії. Український народ платить величезну плату за свою боротьбу, вже багато людей віддали своє життя за незалежність країни. «Ми розуміємо, що значить терор. Ми можемо виграти у боротьбі з тероризмом тільки разом, об’єднаними, не боятися, бо це була атака на французькі європейські цінності. Ми вистоїмо, поки ми разом», – заявив Президент України.



Прес-служба Президента України

вапр
ууц
цуе
еку
паврва