back

27 листопада 2015

Захисти себе від СНІДу!


З кожним роком в Україні збільшується кількість ВІЛ-інфікованих осіб. Вірус швидко поширюється, особливо в молодіжному колі. Тому дуже важливо своєчасно проводити профілактику захворювання на ВІЛ-інфекцію та розповсюджувати інформаційні матеріали про це невиліковне захворювання.

26 листопада Корюківський районний центр соціальних служб для сімʼї, дітей та молоді спільно з відділами освіти, культури та туризму райдержадміністрації, провели в районному будинку культури захід до Дня боротьби зі СНІДом для учнів старших класів на тему: «Вибір за тобою».

Центр дитячої та юнацької творчості підготував постановку у вигляді психологічної драми, яка спонукала старшокласників до роздумів про цінність життя та здоровʼя. Аби діти мали можливість висловити своє бачення проблеми ВІЛ/СНІДу, організатори запропонували учням взяти участь у творчому конкурсі соціальної реклами «Молодь Корюківщини – за життя без СНІДу». Роботи дітей були презентовані під час проведення заходу, а оцінювали творчі роботи заступники з виховної роботи шкіл у номінаціях:

«Краща реалізація європейських цінностей»;

«Кращий відео сюжет»;

«Краща художня робота».

Традиційно творчих дітей міста фінансово підтримав Благодійний Фонд «Словʼянський», який є постійним помічником різноманітних заходів для дітей та молоді в районі.


Довідково:

За офіційною статистикою, Корюківському районі, з 2001 по 2015 рік виявлено 62 ВІЛ-інфіковані особи, з яких 35 чоловіків і 27 жінок. 42 осіб зазначеної категорії проживають в місті і 20 осіб в сільській місцевості. Протягом зазначеного періоду від хвороби померло 16 людей, з них двоє – в цьому році. Від ВІЛ-інфікованих матерів народилось 7 дітей, з них 3 мають статус ВІЛ-інфікованих. З початку 2015 року виявлено 4 дорослих та 1 дитину, які мають ВІЛ-інфекцію.



За повідомленням Корюківського районного
центру для сімʼї, дітей та молоді

вапр
ууц
цуе
еку
паврва