back

30 листопада 2015

Горить свіча, і не згасає памʼять


28 листопада Україна вкотре згадувала безневинно убієнних співгромадян-жертв голодоморів. Вшанувати памʼять закатованих голодом українців зібралась громада Корюківки на площі біля Меморіалу на честь героїчного опору жителів міста німецько-фашистським загарбникам.

«Пам'ять – нескінченна книга, у якій записано все: і життя людини, і життя країни. Та, на жаль багато сторінок у нашу історію вписано кривавим і чорним. Особливо вражають сторінки, де смертельним штрихом вкарбовані слова: голод, голодомор», - такими словами розпочався мітинг-реквієм, участь у якому взяли: заступник голови райдержадміністрації Олексій Мірошниченко, заступник міського голови Олександр Биков, працівники підприємств, установ, організацій міста, представники громадських організацій та небайдужі корюківчани.

Учасники жалобних заходів згадали криваві сторінки історії нашої держави, одну з найстрашніших катастроф в історії людства – геноцид українського народу. Памʼять жертв голодоморів вшанували, приєднавшись до загальнонаціональної хвилини мовчання. На імпровізованих хрест – як символ страждань зморених голодом, учасники мітингу поставили свічки, а благочинний Корюківського району Чернігівської єпархії, настоятель Свято-Вознесенської парафії м. Корюківки отець Тарас Баїк провів поминальну панахиду за загиблими в роки голодомору та за всіма, хто стояв на захисті незалежності й виборював волю українського народу.

У спільній молитві громадськість міста вшанувала пам’ять жертв голодоморів.

У цей день на будівлях установ, підприємств і організацій було приспущено Державні Прапори.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва