back

17 листопада 2015

Молодіжна злочинність: джерела, характер, особливості, шляхи запобігання


З 11 по 13 листопада спеціалістами Корюківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було організовано та проведено виховний захід, з метою попередження злочинності для учнів старшої вікової групи міських шкіл «Молодіжна злочинність: джерела, характер, особливості, шляхи запобігання».

У 2015 році на обліку в Кримінально-виконавчій інспекції перебуває 2 неповнолітніх (у 2014 на обліку перебувало 2 дітей, які мали проблеми з законом) та 4 дітей знаходяться на обліку Корюківського відділення поліції (в 2014 році на обліку перебувало 2 дітей, один з яких повернувся з місць позбавлення волі).

У ході заходу учням було продемонстровано рольову гру «Суд» під час якої було розкрито причини та характер підліткової злочинності. В ролі судді виступав учень Корюківської гімназії Антон Осипенко. Ролі адвокатів виконували учениці Корюківської ЗОШ № 1- Даріна Бабич (захист школи), Віталіна Гарбуз (захист телебачення), Валерія Кугук (захист міліції); учениця Корюківської гімназії Аделіна Лопачук (захист торгівлі); учениці Корюківської ЗОШ № 4 Наталія Коршун (захист батьків) та Катерина Кучеренко (захист вулиці). Діти продемонстрували чудову акторську гру своїм ровесникам, а також дали привід замислитися над тим, що будь-який злочин тягне за собою не відворотне покарання.

На захід було запрошено начальника Корюківського районного сектору Кримінально-виконавчої інспекції, майора внутрішньої служби Сергія Лашка та старшого інспектора Корюківського відділення поліції, лейтенанта поліції Сергія Ковезу, які висвітлили питання злочинності серед дітей у Корюківському районі, розповіли про діяльність підконтрольних їм підрозділів. Діти мали змогу ставити питання представникам правоохоронних органів.

Загалом захід пройшов у дружній атмосфері. Діти приймали активну участь в обговоренні, проявили інтерес і зацікавленість до тематики заходу, про що свідчать нижче представлені світлини.



За повідомленням
Корюківського районного центру
соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

вапр
ууц
цуе
еку
паврва