back

29 жовтня 2015

Не залишайте дітей без нагляду!


З початку 2015 року на території Корюківського району пожеж внаслідок дитячих пустощів з вогнем не виникало, проте в минулому 2014 році з вказаної причини виникло 3 пожежі, в результаті яких пошкоджено 1 будівлю, знищено близько 13 т грубих кормів та нанесено матеріальних збитків орієнтовно на суму 88 тисяч гривень.

З метою проведення масово-роз'яснювальних заходів серед дітей щодо дотримання правил безпечної поведінки та набуття навичок дій в разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру, в період з 19 по 23 жовтня 2015 року Корюківським РС У ДСНС України у Чернігівській області спільно з відділом освіти Корюківської РДА проведено «Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності».

В ході заходу проведено для дітей екскурсії до пожежно-рятувального підрозділу для ознайомлення із заходами безпеки життєдіяльності і набуття практичних навичок поведінки у випадку надзвичайних подій різного характеру, проведені конкурси, вікторини на знання дітьми правил безпечної поведінки та з питань профілактики невиробничого травматизму, в закладах освіти поновлені інформаційно-довідкові стенди та куточки з питань безпеки життєдіяльності, проведені відкриті уроки з питань безпеки життєдіяльності та профілактики травматизму невиробничого характеру серед дітей.


Шановні батьки!

Корюківський РС Управління ДСНС України та відділ освіти Корюківської райдержадміністрації звертаються до Вас з проханням не залишати дітей без нагляду та контролювати їхні розваги. Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, правила поведінки на вулиці, дорогах і водоймах, під час користування пічним опаленням, електричними та газовими приладами, піротехнікою, побутовою хімією, ліками тощо.

Періодично виділяйте декілька хвилин для відвертої розмови з дітьми, адже потім цей час вимірюватиметься ціною життя. Пам’ятайте, щоб неждана мить не стала початком великої біди, потрібно давати дітям чіткі знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації!


Начальник Корюківського РС У ДСНС України
у Чернігівські області
підполковник служби цивільного захисту
О.В. Росохач
вапр
ууц
цуе
еку
паврва