back

29 жовтня 2015

Соціальний захист потерпілих на виробництві


В першу неділю листопада буде відзначатись День працівника соціальної сфери. Робота працівників Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України відноситься до однієї з найблагородніших і гуманніших професій. За 15 років історії Фонду було повністю знято соціальну напругу, пов'язану зі зволіканням відшкодування шкоди потерпілим, які втратили здоров'я на виробництві або в разі смерті на виробництві, радикального покращилось їх медико-соціальне обслуговування. Мільйони громадян перебувають під його надійним страховим захистом. Близько 300 тисячам осіб Фонд щомісячно проводить виплати у зв'язку з ушкодженням здоров'я, а також у разі смерті під час виконання трудових обов'язків. Починаючи з 1 квітня 2001 року, на ці цілі Фондом використано близько 38 млрд. грн. Середньомісячний розмір страхової виплати на одного потерпілого (члена його сім'ї) зріс майже в 15 разів і за 2014 рік склав 1769 грн. Понад 800 тисяч осіб отримали медико-соціальні послуги на суму більш 2,4 млрд. гривень. Відділення виконавчої дирекції Фонду в Менському районі щомісячно проводить виплати 273 потерпілим на виробництві та особам, що втратили годувальника. Виплачено 17,6 млн гривень, надано медико-соціальних послуг майже на 2 млн. грн.

Особливість Фонду в тому, що виплати отримують саме ті люди та саме тоді, коли в них гостра потреба. Так в цьому місяці відділення оплатило протезування стегна одному потерпілому вартістю майже 100 тис. грн. Іншому потерпілому, що в цьому році отримав перелом ноги, оплачено набір імплантатів на 5 тис.грн. Інваліду 1 групи відділення, крім щомісячної виплати та оплаті двох видів доглядів, безкоштовно надало коляски, автомобіль, оплачується лікування, щорічно надається путівка в санаторій. Працівники відділення не обходять увагою і переселенців зі сходу України. До відділення звернулось 39осіб, що тимчасово вимушені проживати у нашій місцевості і, не дивлячись на те, що їх документи на виплати знаходяться на окупованій території, відділення щомісячно виплачує кошти. Крім цього, якщо довідкою МСЕК їм передбачені інші медико-соціальні послуги, то вони їх отримують без затримки та в повному обсязі. Так, тільки повернувся з санаторію житель м. Горлівка, який проходив медичну реабілітацію за кошти Фонду.

Щоденна робота працівників відділення - турбота про людей, здоров'я та працездатність наших громадян.

Напередодні свята вітаю всіх працівників соціальної сфери з професійним святом. Бажаю всім міцного здоров’я, людського щастя, віри, надії та оптимізму, добробуту та благополуччя!

Щоб кожний день вашого життя наповнювався гордістю за свою натхнену працю, за здобутки нашого народу та могутність великої України !

Щоб кожний день був сповнений теплом людської вдячності!


Начальник відділення виконавчої дирекції Фонду соціального
страхування від нещасних випадків на виробництві
та професійних захворювань України в Менському районі
Коваленко Г.В.
вапр
ууц
цуе
еку
паврва