back

29 жовтня 2015

«Солдати слави не чекали»


Під такою назвою відбувся 28 жовтня у Корюківському історичному музеї тематичний захід, присвячений 71-й річниці визволення України від нацистських окупантів.

У рамках заходу відбулася презентація книги «Йшли у бій молодими». Взагалі, книга розповідає про уродженців Чернігівської області, які пройшли не одну фронтову дорогу. Серед когорти є статті про корюківчан - учасників Другої світової війни: Гліба Берези, Василя Васильченка, Сергія Васюка, Івана Гайдука, Івана Гладченка, Івана Демченка, Олександра Розстального.

Голова Корюківської районної ради ветеранів Наталія Шелудько коротко ознайомила присутніх зі змістом статей про наших земляків та вручила ветерану, інваліду Другої світової війни Івану Гладченку, а також рідним та близьким учасників бойових дій, які не мали змоги бути присутні на тематичному заході, презентовану книгу.

Більшість з ветеранів уже відійшла у вічність, але пам’ять про них навічно вкарбована на сторінках виданої книги.

Також на заході відбулось вручення науковому співробітнику Корюківського історичного музею Оксані Толкачовій медалі Української Православної Церкви Київського Патріархату «За жертовність і любов до України».

Заключною стала презентація виставки робіт декоративно-ужиткового мистецтва народних майстрів с. Олександрівка, присвячена 71-й річниці визволення України від нацистських окупантів. Зібрані роботи - це ручна вишивка хрестиком і гладдю, бісером, бісероплетіння, виконані як дорослими, так і дітьми. Серед виконавців є діти війни: Антоніна Ананченко, Людмила Мороз. Представляла виставку бібліотекар Олександрівської бібліотеки-філії – Марія Тютюнник.

Чарує око барвистість, а в душі - гордість за талановитих Олександрівців. Присутні мали змогу насолодитися поезією місцевого автора Світлани Охріменко та послухати пісні періоду війни 1941-1945 років, які виконали бібліотекар Олександрівської бібліотеки-філії Марія Тютюнник та одна із майстринь – Віра Кушніренко.

Захід пройшов одним подихом у дружній, теплій атмосфері. Вкотре вшановуючи ветеранів війни, їм дякували за мужні подвиги, відданість Батьківщині та рідному народові.



За повідомленням
Корюківського історичного музею

вапр
ууц
цуе
еку
паврва