back

27 жовтня 2015

Ваш світлий подвиг незабутній


71 рік минув з того часу, коли Україну було визволено від нацистських окупантів. Події ті не згаснуть в народній пам’яті. Про це нагадують меморіальні дошки, пам’ятники. Та найголовніший меморіал – людська пам’ять, яку нащадки несуть у своїх серцях.

Сьогодні, у переддень річниці визволення України, в районному будинку культури відбулись урочистості. Зі сцени присутніх в залі корюківчан, учасників Другої світової війни та антитерористичної операції вітав голова районної ради Віктор Чернуха.

«У цей славний день ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, низько вклоняємося та складаємо глибоку шану дітям війни, які на своїх плечах винесли тягар у повоєнні роки та підняли країну з руїн», - зазначив голова районної ради. «Наш народ із щирою величчю виконав свою історичну місію. Він не тільки приніс звільнення Україні, але й допоміг врятувати світ від нацизму, надати волю державам Європи», - додав він. Віктор Чернуха закликав усіх з повагою й гордістю ставитись до батьків, дідів, прадідів, захисників та визволителів України.

Пам’ять воїнів Другої світової, хто визволяв нашу землю від нацистської навали, хто загинув, виконуючи інтернаціональний обов’язок в інших країнах, захищаючи мир, та загиблих захисників наших кордонів на сході України, вшанували хвилиною мовчання.

Не стоїть осторонь подій на сході України вся корюківська громада. Так, цього дня, організаторами урочистих заходів, було проведено благодійну акцію по збору коштів для поранених у ході проведення АТО військовослужбовців – вихідців з Корюківщини. Зібрану матеріальну допомогу буде передано рідним поранених бійців.

Протягом урочистого заходу своїми виступами вітали глядачів творчі колективи районного будинку культури, Корюківської школи мистецтв та окремі виконавці.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва