back

15 жовтня 2015

В Корюківці відкрили пам’ятний знак
«Воїнам-учасникам АТО – борцям за незалежність України»


Вшанування пам’яті людей, які, не шкодуючи життя, захищають Україну – це наш святий обов’язок, це щира дань справжнім патріотам, які самовіддано вступили до ряду захисників своєї Вітчизни, боролися за її суверенність, мир та спокій на рідній землі.

14 жовтня, коли наша держава відзначає День захисника України, День козацької слави та Покрови Пресвятої Богородиці, громадськість Корюківщини зібралась, щоб вшанувати всіх, хто відстоював і продовжує відстоювати незалежність і територіальну цілісність нашої держави на її сході.

Цього дня, у сквері в центрі міста було відкрито памʼятний знак «Воїнам-учасникам АТО – борцям за незалежність України». Право відкрити обеліск було надано: голові ради громадської організації «Корюківська спілка воїнів – учасників АТО» Сергію Милейку та матері загиблого в зоні АТО Олега Науменка - Тетяні Науменко.

Під звуки Державного Гімну було піднято Державний Прапор України, поіменно згадали солдат, яких Корюківщина втратила у цій жорстокій боротьбі за світле майбутнє України: Микола Лущик, Микола Пономаренко, Віталій Гірич, Олег Науменко, Сергій Бадуненко, Павло Висоцький, хвилиною мовчання вшановано всіх полеглих борців за незалежність і цілісність Батьківщини.

До присутніх звернувся учасник АТО Сергій Милейко, який подякував всім, хто долучився до благородної справи – встановлення в місті памʼятного знаку, закликав берегти мир на рідній землі та вірити в краще майбутнє України.

Освячення пам’ятного знаку провів Благочинний Корюківського району Чернігівської ієпархії, настоятель Свято-Вознесенської парафії м.Корюківки УПЦ КП отець Тарас Баїк. Він також провів молебні в памʼять про загиблих захисників України та за мир на українській землі, подякував присутнім за спільну молитву.

Як данину поваги і шани всім, хто загинув, захищаючи Україну від ворога, учасники зібрання поклали квіти до памʼятного знака.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва