back

12 жовтня 2015

До уваги виборців району!


25 жовтня 2015 року ми з Вами будемо обирати депутатів місцевих рад, міського селищного та сільських голів.

Право голосу на місцевих виборах мають громадяни України, які належать до відповідної територіальної громади та проживають в межах відповідного виборчого округу. Належність громадянина до відповідної територіальної громади та проживання його на відповідній території визначається його зареєстрованим місцем проживання, тобто, голосуємо за місцем реєстрації. Тимчасова зміна місця голосування на місцевих виборах не діє.

З 12 жовтня на дільницях уже є попередні списки виборців для загального ознайомлення. 14 жовтня кожен виборець має отримати іменне запрошення з повідомленням про своє включення до попереднього списку виборців, адресу дільничної виборчої комісії, час і місце голосування, можливість голосувати за місцем перебування — для виборців, які постійно не здатні пересуватись самостійно.

Якщо хтось не отримав запрошення, або в ньому містяться помилки у персональних даних, необхідно звернутись до дільничної виборчої комісії, або у відділ Державного реєстру виборців райдержадміністрації та написати заяву про уточнення списку виборців до 19 жовтня включно.

У день голосування зміни до уточненого списку виборців не вносяться.

Виборці, які за віком, у зв'язку з інвалідністю чи за станом здоров'я не можуть прийти на дільницю, а у списку немає відмітки “НСП”, дільнична виборча комісія надає можливість голосувати за місцем перебування цих виборців на підставі заяви та довідки медичної установи про стан здоров'я. Власноручно написана заява разом з довідкою медичної установи про стан здоров'я, повинна бути подана до дільничної виборчої комісії не пізніше 20.00 години п'ятниці перед днем голосування (23 жовтня).

Для звернення до відділу або дільничної виборчої комісії при собі необхідно обов’язково мати паспорт громадянина України.

25 жовтня 2015 у день виборів голосування проходитиме з 8.00 до 20.00 год.

Щоб не втратити голос на виборах, перевірте свої дані, звернувшись до відділу ведення Державного реєстру виборців райдержадміністрації або до дільничної виборчої комісії.

Особливо це стосується виборців:

- які голосуватимуть вперше (досягли 18-річчя);

- громадян, що повернулися з місць позбавлення волі;

- громадян, які прибули із закордону і знялись з обліку в МЗС;

- які під час останніх виборів у списках виборців виявили неточності в своїх персональних даних, або взагалі були відсутні в них.

Кожен хто має доступ до мережі Інтернет, може перевірити свої дані, відвідавши “Особистий кабінет виборця”. Цей програмний ресурс функціонує на офіційному веб-сайті “Державний реєстр виборців” (www.drv.gov.ua) з метою отримання інформації про включення його до Реестру.

Відділ ведення Державного реєстру виборців райдержадміністрації під час виборчого процесу працює без вихідних, знаходиться за адресою: м.Корюківка, вул.Шевченка,60 (ІІІ поверх), з 8 до 17 год., тел. 2-14-54.


Начальник відділу ведення
Державного реєстру виборців
апарату Корюківської райдержадміністрації
Наталія Милейко
вапр
ууц
цуе
еку
паврва