back

09 жовтня 2015

Урок мужності до Дня захисника України


Осінні дні наближають нас до відзначення важливого державного свята – Дня захисника України. За останні роки тема героїв України та захисників рідної землі набула нового значення, та з часом стає все більш актуальною.

Вже тривалий час на сході України боронять її кордони відважні воїни. Серед мужніх захисників – чимало наших земляків – корюківчан та жителів району, вихідців з Корюківщини.

Сьогодні працівниками дитячої бібліотеки було проведено урок мужності до Дня захисника України для учнів Корюківської гімназії. Темі виховного заходу «Українці. Борці. Захисники» повністю відповідав його зміст. Мова йшла про мужність та відважність українського народу, силу єдності та одвічне безмежне прагнення до волі.

«Протягом століть українські землі потребували захисту», - йшлось у виступі ведучих. – «Як тоді козаки, а потім – ветерані війни, сьогодні відважні військовослужбовці охороняють територіальну цілісність України».

З перших вуст учні почули про будні солдата і його роль у збереженні миру від запрошених на захід корюківчан-учасників антитерористичної операції: капітана міліції Максима Вахненка – начальника служби дільничних інспекторів Корюківського РВ УМВС, Миколи Мачачі - контролера РЕМу, Сергія Милейка – лікаря-хірурга Корюківської ЦРЛ.

Почесні гості у спогадах повертались до буремних подій на сході, де відстоювали право свого народу бути вільним на рідній землі, як війна змінює цінності. Згадали й загиблих у війні побратимів. Воїни закликали школярів любити Батьківщину, цінувати кожну хвилину життя, цілеспрямовано йти до мети.

Для всіх присутніх звучали пісні-вітання у виконанні зразкового вокального ансамблю «Ритм» районного будинку культури.

Віддаючи шану хоробрим захисникам України, діти подарували їм квіти та сфотографувались на памʼять.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва