back

01 жовтня 2015

Затверджено Порядок надання пільг з урахуванням доходу сім’ї


На виконання Закону України від 28 грудня 2014 р. № 76-VІІІ «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» Урядом прийнято постанову від 4 червня 2015 р. № 389 «Про затвердження Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї». Постанова набрала чинності з 1 липня 2015 року.

Зазначений Порядок визначає механізм реалізації права на отримання пільг з оплати послуг за користування житлом (квартирна плата, плата за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), комунальних послуг (централізоване постачання холодної води, централізоване постачання гарячої води, водовідведення, газо- та електропостачання, централізоване опалення, вивезення побутових відходів), паливом, скрапленим газом, телефоном, а також послуг із встановлення квартирних телефонів залежно від середньомісячного сукупного доходу сім’ї осіб, які мають право на пільги згідно із законодавчими актами.

Особам на яких поширюється дія даного Порядку з 01 липня 2015 року призупинено надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг, оплати послуг за користування твердим паливом, скрапленим газом, телефоном. Для подальшого відновлення пільг, пільговики, до складу сім’ї яких входять особи працездатного віку, які в період з 01 липня по 30 вересня 2015 року не звертались до управління соціального захисту населення з декларацію про доходи сім’ї пільговика, повинні надати зазначену декларацію, а також довідки про доходи свої та членів сім’ї (крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги) за шість місяців, що передують місяцю звернення, або документи, що підтверджують відсутність доходів за такий період для визначення права на отримання пільг.

У разі коли середньомісячний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу не перевищує величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, пільговик має право на отримання пільг протягом шести місяців з місяця визначення відповідного права.

Якщо середньомісячний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу перевищує величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, пільговик не має права на отримання пільг.

У разі зменшення доходу сім’ї пільговик має право звернутися до управління соціального захисту населення для визначення права на отримання пільг з місяця звернення.

Також особи, які втратили право на отримання пільг можуть звернутися до управління соціального захисту населення для оформлення житлової субсидії.


Начальник управління
соціального захисту населення
С.І. Самсон
вапр
ууц
цуе
еку
паврва