back

29 вересня 2015

Корюківщина представила власний туристичний потенціал в Чернігові до Дня туризму


27 вересня у світі відзначається День туризму, - свято, покликане пропагувати туризм, висвітлювати його внесок в економіку світової спільноти, розвивати зв'язки між народами різних країн.

З нагоди свята цього дня в Чернігові відбулась виставка «Чернігівщина туристична», де було представлено туристичний потенціал і Корюківського району. До уваги споглядачів презентовано виставку робіт учнів Корюківської школи мистецтв ім. О.С. Корнієвського, авторські роботи майстринь Марини Шикалової та Юлії Ситої. Лейпмотив – мотанка від прадавньої до сучасної авторської ляльки. Також були представлені друковані матеріали, які надали: ПАТ «Слов’янські шпалери – КФТП» й туристично-готельний комплекс «Бреч». Не залишився поза увагою один із найпопулярніших видів відпочинку – зелений туризм. Серед представлених матеріалів можна було знайти інформацію про сільські садиби («Солов’їний гай», «Калина»), 4 історично-туристичних маршрути, розроблені Корюківським історичним музеєм, про видатних людей Корюківщини.

Серед переглядачів виставки – голова Чернігівської обласної державної адміністрації – Валерій Куліч та архієпископ Чернігівський та Ніжинський (УПЦ КП) - Євстратій (Зоря), заступник директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій - Олексаднр Левочко. Для них проведена експрес-екскурсія та вручені рекламні матеріали про туристичний потенціал Корюківщини.

Можемо відмітити, що виставка в цілому отримувала дуже схвальні відгуки від чернігівчан, які, не дивлячись на сильний дощ, завітали до «Містечка майстрів» на Алеї Героїв.



За інформацією
відділу культури і туризму
райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва