back

28 вересня 2015

До уваги підприємців!


Міністерство економічного розвитку і торгівлі України разом із USAID "Лідерство в економічному врядуванні" розпочало серію безкоштовних семінарів для підприємців «Вихід на європейський та світові ринки: міфи і реалії».

На сьогодні Україна має намір у найближчій перспективі приєднатись до програми COSME. Бюджет програми Європейського Союзу з підтримки конкурентоспроможності малого та середнього бізнесу (Competitiveness of Enterprises and Small and Medium-sized Enterprises), яка стартувала 2014 року, складає 2,3 млрд євро до 2020 року.

Іншими перевагами COSME є доступ до програм навчання та консультацій, а також грантів на розвиток бізнесу. Більше інформації про це можна отримати на сайті http://ec.europa.eu/growth/smes/cosme/index_en.htm.

Підприємці, які займаються провадженням інноваційних технологій, також мають можливість скористатися перевагами програми Horizon 2020, до якої Україна приєдналась у березні цього року. Гранти на дослідження та інноваційні проекти фінансує Європейська комісія.

На європейські гранти можуть претендувати компанії, діяльність яких пов’язана із нанотехнологіями, інноваційними матеріалами та обробкою, дослідженнями у галузях: здоров’я та демографії, харчової безпеки, ефективного сільського господарства та марікультур, енергозбереження та альтернативних енергоресурсів, переробки ресурсів, «зеленим» транспортом, інформаційними технологіями. Докладніше – на сайті http://www.bilat-ukraina.eu/en/393.php.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва